Rosenborgs måltørke har vært tema før sesongstart. Nå kan angriper Matthias Vilhjalmsson fort bli utilgjengelig til lørdagens seriestart mot Odd.

— Jeg en fikk en smell i låret på en trening i forrige uke og var veldig sår og øm. Det gjorde veldig vondt, men jeg fullførte treningen, sier Vilhjalmsson.

Klarte ikke jogge

— Først trodde jeg det var en lårhøne, men det gjør fortsatt vondt så nå vet jeg ikke hva det er, forklarer han.

I dag skal han utredes for å se om helgens serieåpning er i fare for 29-åringen. Opprinnelig skulle han ha spilt rekruttenes treningskamp mot Ranheim i Abrahallen i går, men på oppvarmingen hugget det til i låret til islendingen. Dermed gikk Sivert Solli inn på spissplass fra start for Rosenborg 2. — Meningen var at jeg skulle spille, men da jeg varmet opp ble det bare verre og verre. Jeg klarte ikke jogge, sier angriperen, som til slutt måtte se første omgang fra tribunen, før han ble teipet sammen og dro hjem.

Var usikker på tur

Søndag fikk Vilhjalmsson 20 minutter som innbytter for Christian Gytkjær i 1-1-kampen på Viking stadion. De minuttene burde han kanskje ikke spilt.

— Jeg slet med det en del på lørdag og var usikker på om jeg skulle dra til Stavanger. Det føltes ok da jeg varmet opp før kampen, sier Vilhjalmsson.

— I etterpåklokskapens navn hadde det nok vært best å være hjemme og hvile, men vi satser på at det ikke er så farlig, sier han.

Rosenborg 2 slo for øvrig Ranheim 2-0 mandag ettermiddag. Innbytter Patrick Strand scoret to mål rett etter pause mot et tilnærmet andrelag uten verken Even Barli, Mads Reginiussen, Eirik Malmo, Magnus Blakstad, Robert Stene, Are Tronseth eller Kristoffer Løkberg fra start. Riku Riski og Magnus Stamnestrø spilte fra start før de gikk av etter en målløs førsteomgang.

— Jeg satser på å være klar snart. Vi tok ingen sjanser i går, så jeg håper jeg kan spille mot Odd, sier Vilhjalmsson.

Disse sakene er mest lest det siste døgnet: