Kristiansand: — Yeees! skriker Ajer idet Jens Kristian Skogmo må kaste inn håndkleet. Dermed er det bare 17-åringen fra Rælingen igjen. Og det var viktig for Ajer å bevise at han er godt trent.

— Jeg har trent mye kondisjon i vinter, så jeg vet jeg er i god form.

Bip-test

Start gjennomførte tirsdag den såkalte bip-testen. Spillerne løper mellom to kjegler, som plasseres med 20 meters mellomrom. Først har man 11 sekunder på å løpe fram og tilbake de 20 meterne. Man får så ti sekunder til neste runde starter, og tiden blir kortere og kortere på å løpe de 40 meterne. Ajer løp 1480 meter, eller 37 runder, før han ikke klarte mer.

— Jeg var mektig sliten på slutten. Jeg hadde hørt fra noen av spillerne at de skulle slå meg, så det var deilig å ta dem, smiler Ajer, som kan spille 13 seriekamper for Start denne sesongen før han blir Celtic-spiller i sommer.

LES OGSÅ:

Tilfreds trener

Start-trener Steinar Pedersen er fornøyd med det han fikk se fra laget sitt på bip-testen, men er ikke overrasket over at Kristoffer Ajer var best

— Guttene gjennomførte bip-en på en god måte. Kristoffer vet vi er veldig løpssterk, sier Pedersen.

Start trener til og med torsdag på Sparebanken Sør Arena før de tar en liten påskeferie med egentrening. 2. påskedag fortsetter arbeidet fram mot Viking-kampen neste lørdag.

— Vi har vært gode defensivt (1-1 mot Lillestrøm og 0-0 mot Tromsø), men vi ønsker å fremstå bedre fremover i banen. Nå er det på tide å spille en bra, offensiv kamp igjen, sier Ajer, som var Starts toppscorer med åtte fulltreffere i fjor.