Det var under lek på heliski i Canada i forrige uke at uhellet var ute for den seiersvante østerrikske storhopperen. Han ødela korsbåndet i høyre kne, skriver NRK, som har snappet opp saken fra Kronen Zeitung.

Schlierenzauer har med sine 53 topplasser tatt flere verdenscupseire enn noen andre, men denne sesongen har vært mislykket.

Under hoppuken greide han ikke å kvalifisere seg til annen omgang under rennet på hjemmebane i Innsbruck. Da han ble vraket til avslutningsrennet, valgte 26-åringen like godt å kutte ut resten av sesongen.

Blir borte?

— Jeg blir overrasket om vi ser ham tilbake i verdenstoppen igjen. Det er flere eksempler på at hoppere ikke har klart å komme tilbake i toppen etter en slik skade, og når han i tillegg sliter med motivasjonen, blir veien lang, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen til NRK.no.

— Jeg unner ham ikke den jobben han må gjennom. Opptreningen etter en sånn skade er ekstrem kjedelig, og det tar lang tid, sier en av Norges beste hopper denne sesongen, Kenneth Gangnes. Han har selv hatt to korsbåndskader.

— Jeg håper og tror han kommer tilbake. Hoppsporten trenger en profil som ham, men det kan ta ett år før han er tilbake i godt, gammelt slag, sier Gangnes.

Hør hvordan gjengen i Aftenpodden Sport hyller de norske etter suksessen i vinter.