FIFAs etiske komité har satt i gang etterforskning mot seks personer, blant andre Franz Beckenbauer, i forbindelse med tildelingen av fotball-VM til Tyskland i 2006. Mistanker om bestikkelser i forkant av tildelingen av mesterskapet er årsaken til at etterforskningen er satt i gang.

Dette kommer fram av den såkalte Freshfield-rapporten, der et eksternt advokatfirma undersøkte en pengeoverføring på rundt 50 millioner kroner fra Den tyske arrangørkomiteen, via FIFA, til den tidligere Adidas-sjefen Robert Louis-Dreyfus. Pengene var til et kulturelt VM-arrangement som aldri ble gjennomført.

I tillegg til Beckenbauer, som var leder for arrangørkomiteen, blir de tidligere presidentene i Det tyske fotballforbundet (DBU), Wolfgang Niersbach og Theo Zwanziger etterforsket. Også de tre tidligere DBU-toppene Horst Schmidt, Stefan Hans og Helmut Sandrock har havnet i komiteens søkelys.

— Vi etterforsker i kontekst av valget av arrangøren til VM i 2006 og deres assosiertes finansiering.

— I sakene mot Beckenbauer, Zwanziger, Schmidt og Hans, etterforskes mulige ulovlige betalinger og kontrakter for å få en fordel i arrangørvalget av VM i 2006, skrev FIFA. (©NTB)

LES OGSÅ: