Den tyske fotballegenden Franz Beckenbauer er ilagt en bot på 61.000 kroner av etikk-komiteen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Årsaken er at Beckenbauer skal ha vist manglende vilje til å samarbeide med komiteen i dens etterforskning av korrupsjonsanklagene som er fremsatt rundt tildelingen av VM-sluttspillene til Russland og Qatar i 2018 og 2022. Den tyske legenden skal ikke villet samarbeide — til tross for at etterforskningens leder Vanessa Allard gjentatte ganger skal ha bedt ham om å bidra.

— Dette inkluderer anmodninger om å komme opp med informasjon både under et personlig intervju og som svar på skriftlige spørsmål tilsendt både på tysk og engelsk, heter det i en uttalelse.

foto
Franz Beckenbauer på banen for Vest-Tyskland mot Sovjet i EM i 1972. Foto: Digitalsport

Beckenbauers manglende samarbeidsvilje anses for å være brudd på FIFAs etiske regelverk.Boten tyskeren ble ilagt onsdag, har imidlertid ingenting med tildelingen av fotball-VM i 2006 til Tyskland. Også der er Beckenbauer i hardt vær, som følge av en omstridt pengeoverføring til FIFA forut for tildelingen.

Beckenbauer var president for organisasjonskomiteen under VM for ti år siden. Han har ikke kunnet gi noen fullgod forklaring på hva pengeoverføringen handlet om.

(©NTB)