Søndag trente RBKs stoppertalent Per Magnus Steiring med Start for første gang. 19-åringen er i Kristiansand for å se på forholdene i klubben.

— Han skal være der et par dager. Det gjør at de kan bli kjent med ham som type, og han skal få se på forholdene. Det er ikke snakk om et prøvespill, sier Kevin Ingebrigtsen, som representerer Steiring gjennom agentselskapet Stars and friends.

Langt unna førstelagsspill

Midtstopperen har vært en fast brikke på Rosenborgs andrelag i andredivisjon denne sesongen, men ikke vært i nærheten av spill i eliteserien.

Nå ønsker han å få erfaring fra et høyere nivå.

— Jeg tror ikke han forventer å gå til et annet eliteserielag og gå rett inn og spille. Men i Rosenborg er nok veien mye lenger, spesielt i forsvarsleddet. Det er sjelden man bytter ut en stopper med et kvarter igjen. Per Magnus vil helst ta steget og få spille for Rosenborg, men det kan hende han må ut en tur før det eventuelt skjer, forteller Ingebrigtsen.

Løsningsorienterte RBK

Det er pause i andredivisjon nå. Derfor lot det seg gjøre for Steiring å besøke Start.

— Rosenborg er flinke til å sette spilleren i fokus, og har ikke lagt noen hundringer i veien. De er villige til å finne en god løsning for Per Magnus, sier Ingebrigtsen.

Ifølge ham er flere klubber – både på elite- og førstedivisjonsnivå – interesserte i Steiring.

— Det er ikke noe konkret fra noen per nå, men så får vi se hva som skjer i løpet av et par uker.