— Vi tok kontakt med Start fordi vi mener det er en klubb som kunne passe Per Magnus der han er i karrieren nå. Han trenger å spille på et høyere nivå enn det han gjør i dag, sier agent Kevin Ingebrigtsen til Fædrelandsvennen.

Start har takket ja til å ha midtstopperen på trening første uka i juli. Etter det skal de vurdere om Steiring kan være en mann, både nå og for fremtiden. Klubben er tynne på midtstopperplass neste sesong. Kun Tapio Heikkilä har lenger kontrakt enn ut året. Steiring skal også være en interessant mann for Sogndal. Før sesongen ønsket også Bodø/Glimt stopperen, som også har vært på trening i Norwich. Steiring var kaptein for Norges G19-landslag i sist landskamp mot Portugal.

Vant NM-gull i fjor

— Det er en spennende ung spiller med landslagserfaring som vi skal ha på besøk hos oss noen dager, sier Steinar Pedersen.

— Han er en robust, fysisk sterk stopper som har en voldsom tilstedeværelse i spillet sitt, beskriver agent Kevin Ingebrigtsen.

Steiring var kaptein på Rosenborgs lag som tok junior-NM gull i fjor og har spilt landslagsfotball med både Kristoffer Ajer og Mathias Rasmussen.

Har spilt to cupkamper i år

Han går ut av kontrakt med Rosenborg etter årets sesong. Kamphverdagen er i 2.divisjon for RBK 2. — Det kan være aktuelt å forlenge kontrakten og leie ham ut. Vi har en pågående diskusjon med Rosenborg, sier Ingebrigtsen, som er bror til RBK-trener Kåre.

19-åringen fikk debuten for Rosenborg mot Vuku i 1.runde i cupen i 2015. I år har han spilt to kamper for Rosenborg, mot Åfjord og Byåsen i cupen.