Rosenborg vant til slutt 5-2 mot Sarpsborg 08 lørdag kveld, men mye kunne sett annerledes ut dersom Sarpsborg hadde fått straffespark på stillingen 3-2 seks minutter før slutt.

Jon-Helge Tveita kom i full fart på kanten av Rosenborgs 16-meter og ble felt av en innstormende Jonas Svensson. De aller fleste mente at TV-bildene viste at bortelaget ble snytt for straffe av dommer Trygve Kjensli, men Svensson forsvarte seg med at han tok ballen først.

— Jeg føler jeg er på ball. Det er vanskelig å se på bildene, men jeg synes den får en endring i retning, så det er min oppfatning, sa Svensson til TV 2 etter kampslutt.

— Jonas, her står du og lyver

Uttalelsen ble møtt av latter i TV 2-studio, der de ikke kjøpte RBK-backens forklaring.

— Han må gjerne føle at han er på ballen, Jonas Svensson, men det her er straffe. Det er sånn en straffe ser ut. Jeg vet ikke hvor mange straffer Rosenborg har fått mot seg på Lerkendal, men de er gode nok om de ikke skal ha hjelp av Tommy Skjerven og kollegene hans. De kommer til å vinne eliteserien rimelig greit. De trenger ikke den type hjelp, sa Mjøndalen-spiller Christian Gauseth og fikk støtte av ekspert Jesper Mathisen:

- Jeg hadde kanskje forventet mer av fotballeksperter, sier en spøkefull Jonas Svensson dagen derpå (Arkivfoto)

— Jonas Svensson har vært fantastisk i hele 2016, eliteseriens beste høyreback, men her ser du; det lyser jo dårlig samvittighet av gutten. Han mener jo egentlig ikke dette. Hvis han ikke så dette på TV-bildene må han gå hjem skru på den store TVen han garantert har hjemme og så må han se dette om igjen. For dette, Jonas Svensson, det er straffe, det vet han også og det ser du på hele fyren. En sympatisk fyr, en fantastisk fotballspiller, men her, Jonas, her står du og lyver, sa den tidligere Start-midtstopperen.

Står fortsatt på sitt

Dagen derpå forteller en blid Svensson til Adresseavisen at situasjonen har blitt pratet om rundt frokostbordet på klubbhuset Brakka. Han er fortsatt klar på at han tok ballen først.

- Du ser at ballen får en skru som gjør at to spillere må ha rørt den. Hvis ikke har Tveita en helt spesiell touch, for den får man ikke til alene. Det kan diskuteres om det skulle vært straffe eller ikke, men jeg er ikke i tvil om at jeg er på ballen, sier Svensson.

Høyrebacken var aldri redd for at det skulle bli dømt straffe mot og mener at mangelen på store protester fra Sarpsborg-spillerne viser at situasjonen ikke var så åpenbar som Mathisen og Gauseth skulle ha det til. Han beskriver seg selv som en ærlig person som ville innrømmet at han ikke var på ball, dersom han ikke så den spesielle skruen på TV-bildene.— Jeg hadde kanskje forventet mer fra fotballeksperter. Det er to forskjellige ting å si at "jeg er definitivt på ballen" og "jeg føler jeg er på ballen". Det går fort på banen og det er mange ganger jeg har følt at jeg har vært det, og så sett på bildene at jeg ikke er i nærheten. Jeg trodde kanskje eksperter hadde høyere nivå enn den gjennomsnittlige personen, sier Svensson med et glimt i øyet.

Mathisen: - Jeg beklager!

Svensson skrev søndag ettermiddag på Twitter at han synes ballen har en unaturlig reaksjon og legger ved video av hendelsen. Nå svarer også Mathisen at trønderen har rett.

— Helt enig! Jeg tok feil, og det beklager jeg! At det var straffe mener jeg, men ser nå at du er i ballen. Grattis med seier, skriver Mathisen.

Støtte fra lagkamerat

Rosenborgs midtbanespiller Magnus Stamnestrø går også god for Svensson.

— Om det var straffe eller ikke skal jeg ikke blande meg i... Men at Svensson lyver? Analyser den spinnen på ballen en gang til, Jesper Mathisen og Christian Gauseth, skriver han på Twitter.

Overfor Adresseavisen utdyper han:

— De sier at han lyver, men Svensson er en ærlig kar. Hvis han føler at han er på ball, så er han nok det. Jeg tror ikke han ville løyet om det. Hvis han ikke var på den, hadde han ikke sagt han var det, sier Stamnestrø.