ROSENBORG — SARPSBORG 5-2

LERKENDAL: Da Pavel Londak ble liggende nede med skade like før slutt i oppgjøret mellom Rosenborg og Sarpsborg ble det plutselig veldig tydelig for alle hvilken sårbar situasjon RBK er i.

For med André Hansen ute i 8-10 uker med en kneskade, står Kåre Ingebrigtsen igjen med rutinerte Londak og purunge Julian Faye Lund som alternativ bakerst. Det er ikke godt nok for klubben som starter mesterligakvaliken mot svenske IFK Norrköping onsdag.

— Det er ingen gunstig situasjon for oss, men det er ikke så mye vi får gjort med det akkurat nå. Vi jobber på spreng og det er en haug med navn som svirrer. Men det er ikke så enkelt, sier Ingebrigtsen til adressa.no.

Høye lønnskrav

Onsdag sa Rosenborg-treneren til Adresseavisen at klubben sto igjen med en liste på to-tre aktuelle keeperkandidater.

— Har den listen blitt kortere nå?

— Nei, men det har noen vi har jobbet med har forsvunnet ut, og da kommer det nye inn. Vi trodde vi hadde det klart, og så hadde vi ikke det likevel. Da må vi restarte prosessen litt, og det er der vi er akkurat nå, sier han.

- Hva var det som manglet?

— Det man mangler er jo en signering. Det er en vanskelig prosess når det er snakk om kort tid og sånne ting. De kjenner jo til situasjonen med André. De fleste keeperne vet hvem han er, og at det blir tøft å få stå når han er tilbake. Det gjør prosessen litt vanskelig for oss, men vi kan ikke gjøre annet enn å jobbe på.

- Var det bare signaturen som manglet?

— Det er jo en grunn til at signaturen mangler. Det er ingen som kommer hit og blir millionærer, for å si det sånn. Og det er en del som håper på det, sier Ingebrigtsen – og svarer bekreftende på spørsmålet om det rett og slett har kommet lønnskrav klubben ikke kan være med på.

Rosenborg verken kan eller vil gå med på en avtale som gjør at keeperen som eventuelt kommer inn tjener mye mer enn lagkameratene sine.

- Fire prosent sjanse

Stig Inge Bjørnebye har tidligere bekreftet overfor Adresseavisen at klubben kan hente inn en ny keeper selv om det norske overgangsvinduet ikke åpner før 21. juli. Men for å kunne bruke denne keeperen i mesterligakvaliken mot Norrköping som starter onsdag må spilleren registreres minimum 24 timer før kampstart.

Nå henger muligheten for det i en syltynn tråd, melder Ingebrigtsen.

— Sjansen er fire prosent, sier han.

- Det er ikke så mye?

— Nei, det er ikke det. Men så er jeg ikke så god til å regne heller, svarer RBK-treneren og smiler.

Åtte seire hjemme

For selv om det ikke er en ny målvakt på plass foreløpig var det grunn til å glede seg over 5-2-seieren over Sarpsborg lørdag.

— Det er mye offensivt som er bra. Men vi kan ikke slippe inn to mål, det kan vi ikke. Vi scorer mye mål, men må få luket bort baklengsmålene. Vi er uheldige når Holmar (Eyjolfsson) sklir før 1-1, men sånne uhell har vi ikke råd til på onsdag, sier Ingebrigtsen, som tror laget hans kommer til å være hakket hvassere mot IFK Norrköping.

Etter at Rosenborg vant sin åttende hjemmekamp av åtte mulige denne sesongen er ledelsen ned til Odd på andreplass hele seks poeng. Odd har imidlertid en kamp mindre spilt, og møter Aalesund hjemme søndag.