RBK-vingen går nemlig til lørdagens kamp vel vitende om at han bruker å score mot Sarpsborg. Han scoret i alle tre kampene mot dem forrige sesong, han ble matchvinner da han kom inn som innbytter i september i 2013. Og han scoret for Hødd da Sarpsborg ble slått ut av cupen etter ekstraomganger sommeren 2012. 24. august 2014 gikk Helland riktignok målløs av banen i 2-0-seieren over lørdagens motstander, men da hadde han selvsagt en målgivende pasning til Alexander Søderlunds 1-0-scoring.

Sarpsborg, LSK og Odd

Som Rosenborg-spiller var det kun da han kom inn som innbytter i bortekampen tidligere samme sesong har Helland gått av banen etter en kamp mot Sarpsborg uten målpoeng.

— Det er noen lag jeg har god statistikk mot. For meg er det Sarpsborg, Lillestrøm og Odd jeg så å si scorer mot når jeg starter, sier vingen til adressa.no.

Man kan si at statistikk og historie betyr fint lite når alt kommer til stykket, men Pål André Helland går til kampen mot østfoldklubben vel vitende om at han kan levere varene.

— Jeg merker i de kampene at jeg har gode opplevelser mot dem fra før. Det gjør noe med inngangen. Klarer du å gjenskape det du gjorde sist skal det være mer enn godt nok, sier han.

Har sluppet opp på trening

Rosenborg-spillerne virket litt tunge i beina i den første kampen etter sommerpausen da laget spilte 0-0 borte mot Bodø/Glimt.

Da hadde de trent knallhardt opp mot kampen for å stå best mulig rustet til den travle høsten. Nå har trener Kåre Ingebrigtsen sluppet litt opp, og mener han merker resultatene av det.

— Vi trener litt lettere og kortere, og det ser ut som vi har bra sprut i beina. Vi har hatt det på trening, sier han.

Og nå lover Pål André Helland at de i hvert fall ikke skal bruke tøffe treningsøkter som noen unnskyldning for ikke å prestere på Lerkendal lørdag kveld.

— Jeg tror det blir en artig kamp, sier han.

Hellands kamper mot Sarpsborg:

22. november 2015: seier 2-0 i cupfinalen. Helland scoret 1-0-målet.

2. august 2015: 3-2-seier på Lerkendal. Helland med målgivende til 1-1-scoringen, satte selv inn 2-1. 21. juni 2015: 2-0-seier i Sarpsborg. Helland scoret 1-0-målet.

24. august 2014: 2-0-seier hjemme. Helland scoret ikke, men hadde målgivende til Alexander Søderlunds 1-0-mål.

19. mai 2014: 1-1 i Sarpsborg. Helland kom inn som innbytter uten å være involvert i scoringer.

29. september 2013: 2-1-seier i Sarpsborg. Helland kom inn som innbytter. Ble matchvinner.

For Hødd:

24. oktober 2012: 2-2 i Sarpsborg. Ingen målpoeng.

22. juli 2012: 2-1-seier på Høddvoll. Ingen målpoeng.

20. juni 2012: 2-1-seier på Høddvoll i cupen. Helland ble matchvinner i ekstraomgangene.

Kilde: altomfotball.no