ROSENBORG — SARPSBORG 5-2

LERKENDAL: Pål André Helland ble lørdagens Rosenborg-mann da han scoret to mål mot Sarpsborg 08. Det første målet av det enkle slaget, mens det andre var et kremmerhus av en annen verden. Fra 25 meter sto han nesten helt stille og banket ballen i krysset med «feil» ben.

— Jeg er nesten to-fotet. Jeg kan skyte like hardt med høyre som med venstre. Venstrefoten min er dog mer presist, sier Helland som fikk all verdens av rom før han banket ballen i mål.

Rosenborg ble tatt litt på sengen rett etter pause da Sarpsborg gikk i ledelsen 1-2. Trønderne svarte raskt og scoret to mål på to minutter. Etter at hjemmelaget igjen gikk i ledelsen, ble de for passive, mener tomålsscoreren.

— Vi burde bare peiset på og fått flere mål. Vi følte vi måtte forsvare oss og det er vi ikke så gode til. Heldigvis klarte vi å punktere kampen, fortsetter han.

Tilfeldigheter

Kåre Ingebrigtsen er klar på at det er ingen grunn til å rope varsko når det kommer til det defensive, til tross for at hjemmelaget slapp inn to mål for første gang i serien denne sesongen.

— Jeg synes vi hadde god kontroll i duellspillet. Sarpsborg hadde nærmere «hundre» lange innkast og vi vant de fleste av dem, sier han og legger til: Det ble litt tilfeldigheter i feltet.

  • **SJEKK BØRSEN:

(krever innlogging)**

Suksessoppskriften

Helland har slitt med lyskeproblemer det siste året. Heldigvis for han og Rosenborg kjenner han ikke noe til det nå. Han mener selv at formen er god og attpåtil stigende.

— Det går lengre og lengre mellom at jeg er dårlig på treningene. Bank i bordet, men jeg har ingen problemer nå, sier han videre og avslører at hemmeligheten er kveldsturer med hunden.

Ingebrigtsen skrøt av Rosenborgs bestemann etter 5-2 mot Sarpsborg, til tross for at det første målet var av det enkle slaget.

— Pål var god, men det første målet kunne jeg også scoret på. Det andre er et bra skudd med høyrefoten. Han var et uromoment sammen med Jonas og Mike på høyresiden, sier RBK-treneren.

Uromomenter

Yann-Erik de Lanlay var tilbake på fotballbanen etter seks uker på sidelinjen. En viktig spiller å ha tilbake for trønderne med mange tøffe kamper fremover.

— Nå har vi uromomenter på begge sidene. Det er vanskelig for motstanderne å forsvare seg mot og det blir viktig for oss, sier Ingebrigtsen til adressa.no.