Et titalls Jerv-suuportere hadde tatt turen til nordvestlandet i kvalikkampen mot Kristiansund. På Levermyr og Sør Arena blir det stinn brakke. Et titalls Jerv-suuportere hadde tatt turen til nordvestlandet i kvalikkampen mot Kristiansund. På Levermyr og Sør Arena blir det stinn brakke. Foto: NTB Scanpix

Borteseksjonen på Sør Arena er allerede utsolgt

Start tror det kan bli fullsatt på Sparebanken Sør Arena for første gang siden 2007 i kvalikkampen mot Jerv.

Søndag klinket Jerv til med en råsterk 2-0-seier borte over Kristiansund, og sikret seg en dobbeltkamp mot Start.

Vinneren sammenlagt får plass i eliteserien i 2016.

Denne gjengen fra Grimstad har som mål å sende Start ned i 1.-divisjon. Foto: NTB Scanpix

Allerede søndag ettermiddag var billettsalget i gang på Sparebanken Sør Arena. Etterspørselen var så stort at billettsystemet kollapset. Problemet skal nå være fikset.Ifølge arrangementssjef i Start, Roy Emanuelsen, er nå hele borteseksjonen solgtut.

— Jerv har kjøpt 500 billetter, og de tar hånd om å selge noe av det, sier Emanuelsen.

Start har utvidet borteseksjonen, og det er nå plass til 1200 supportere på kortsiden når lagene møtes onsdag 25. november.

— Vi utvidet kjapt, slik at de får dobbelt så stort felt som i eliteseriekampene. De 1200 billettene føk unna søndag, sier Emanuelsen.

Kan fjerne reklameseilene

Han presiserer at Jerv-supporterne kan kjøpe billetter til alle feltene på Sør Arena.

— Men de kan ikke sitte i supporterutstyr på hele arenaen. Det må være på borteseksjonen, sier Emanuelsen, og legger til at det er reglene for Norges Fotballforbund som er årsaken.

Han oppfordrer Jerv-supporterne til å kjøpe av de 500 billettene som klubben har sikret seg.

Video: Høydepunkter Kristiansund-Jerv 0-2

Kapasiteten på Sparebanken Sør Arena er i utgangspunktet på nærmere 14.500 tilskuere. Dette er satt ned til rundt 11.700 på grunn av reklameseil i svingene.

Emanuelsen utelukker ikke at de kan komme til å bli fjernet på grunn av etterspørselen. Klubben må i så fall ta en runde med de aktuelle sponsorene.

— Vi skal klare å få til noe der, om det blir aktuelt, sier Emanuelsen.

Én gang har det vært fullsatt på Sør Arena. Det var i første hjemmekamp mot Viking i 2. serierunde i 2007. Da var det offisielle tilskuertallet 14.448. — Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette kommer til å fylles opp, sier Emanuelsen.

Starts sesongkortinnehavere (i overkant av 3000) har forkjøpsrett til kampen på Sør Arena fram til søndag.

Må skuffe mange

I Grimstad blir det også en utsolgt stadion lørdag. Levermyr tar 1750 tilskuere.

— Det er litt kjipt nå. Problemet er hvor mange vi må skuffe. Det handler om å begrense skaden for de som ikke kan se kampen, sier Espen Skalleberg, mediesjef i Jerv.

Klubben hadde et møte mandag for å diskutere det praktiske før møtet med Start. Etter planen skal klubben begynne å selge billetter mandag ettermiddag.

— Vi har det samme opplegget som Start har, bare i litt mindre skala, sier Skalleberg.

Lørdagens kamp mellom Jerv og Start spilles kl. 12.00. Onsdag 25. november er det returkamp på Sparebanken Sør Arena. Avspark der er 19.00.