Det kan bli fullt på Sør Arena når Jerv gjester Start til kvalik. Her fra en kamp mot Sogndal i 2013. Det kan bli fullt på Sør Arena når Jerv gjester Start til kvalik. Her fra en kamp mot Sogndal i 2013. Foto: Arkiv, Tore André Baardsen

Enorm pågang før kvalikdramaet: - Billettsystemet vårt kollapset

Sør Arena kan fort bli full for andre gang i historien.

— Jeg har aldri opplevd noe lignende i min tid her, sier Roy Emanuelsen, arrangementssjef i Start til Fædrelandsvennen.

For det som mange har drømt om siden det så ut til at Jerv kunne klar kvalifisering, har nå skjedd. Start møter Jerv til kvalifiseringskamp til eliteserien.

Den største fotballkampen på Sørlandet på mange, mange år.

— Solgt 1500 på noen få timer

Da er det klart at mange ønsker å få med seg begivenheten. Så mange ønsket å kjøpe billetter at billettsystemet kollapset like etter at billettene ble lagt ut for salg, ifølge Emanuelsen.

Jervs Alexander Lind (midten) feirer 0-1 i kvalifiseringskampen mellom Kristiansund og Jerv på Kristiansund stadion. Jervs seier sørget for at det blir Sørlandsderby i kvalikfinalene om den siste plassen i eliteserien neste år. Foto: NTB Scanpix

— Vi holder alle sesongkortinnehaveres billetter fram til søndag. Men på noen timer nå har vi solgt 1500 billetter. Det er helt unikt for oss, sier Emanuelsen, som også er mediesjef i klubben. Klubben var forberedt på at det ville bli stor pågang.

Se høydepunkter:

— Billettsystemet vårt kollapset på grunn av for stor pågang. Det har aldri skjedd i min tid her, sier han.

Da Fædrelandsvennen forsøkte å kjøpe billetter søndag kveld, opplevde vi ingen problemer med systemet.

Tror på utsolgt

Nå tror Emanuelsen at det fort kan bli fullt på Sør Arena onsdag om ti dager. Det har bare skjedd én gang tidligere. Første kamp på stadion i 2007, da 14.448 løste billett til kampen mot Viking.

I dag har stadion en kapasitet på cirka 11.700.

— Vi merker stor pågang fra Grimstad og Jerv, og har allerede solgt ut første del av bortefeltet. Så det er klart dette blir kjærkomne penger for en klubb som har økonomiske utfordringer, sier Emanuelsen.

Start og Jerv møtes først i Grimstad lørdag klokka 12. Returoppgjøret går onsdag om halvannen uke klokka 19 i Kristiansand. Vinneren spiller eliteseriefotball neste år.