Kjetil Glimsdal, ordføreren i Grimstad (bak til høyre) var innom Jerv-huset mandag formiddag for å sikre seg billett til Jerv-Start førstkommende lørdag. Kjetil Glimsdal, ordføreren i Grimstad (bak til høyre) var innom Jerv-huset mandag formiddag for å sikre seg billett til Jerv-Start førstkommende lørdag. Foto: Kjartan Bjelland

Ordføreren i Grimstad sikret seg Jerv-billett

Kjetil Glimsdal (KrF) var innom klubbhuset på Levermyr mandag.

Det koker i Grimstad etter at Jerv sikret seg en dobbeltkamp mot Start, og en mulighet til å spille i eliteserien i 2016. En av de som jubler, er ordfører i Grimstad Kjetil Glimsdal. Han tok turen innom Jerv-huset mandag, for å sikre seg en billett.

— Han kan få en billett, mot at vi får en tribune, humrer styreleder i Jerv , Per Gunnar Topland.

Han lovet ordføreren at han var sikret plass til lørdagens kamp mot Start.

— Det er kjempehyggelig at han vil komme. Han skal være hedersgjesten min, og jeg skal pleie han godt, sier Topland.

Har satt Grimstad på kartet

Glimsdal smilte godt da han gikk ut av Jerv-huset.

— Nå har jeg sikret meg billett. Dette er store saker, og jeg vil gjerne få med meg slutten på dramaet, sier ordføreren, som skryter av Jervs fantastiske sesong.

— At det skulle gå så bra, er over de fleste sine forventinger. Dette er kjempeartig, sier Glimsland.

— Hva betyr dette for byen?

— Det betyr at vi får oppmerksomhet. Når man snakker om Jerv, så nevner man Grimstad. Dette er en entusiasme, glede og begeistring som drar meg seg mye godt for hele byen, sier Glimsdal.

Video: Høydepunkter Kristiansund-Jerv 0-2

Blir dyrt opprykk

Det er Grimstad kommune som eier og driver anlegget på Levermyr. Klubben spiller på dispensasjon i 1. divisjon denne sesongen. Blir det nok et opprykk, må hele anlegget rustes opp til eliteseriestandard. Det betyr en millionregning for kommunen, og trolig også Jerv.

— Det kan bli noen utfordringer der, så vi får se på hvordan vi skal løse det der. Der må kommunen, klubben og andre aktører snakke sammen. En eller annen løsning må vi finne, sier Glimsdal.

- Hvordan ser du på duellen mellom Jerv og Start?

— Hvis jeg tar på meg regionsbrillene, så er det veldig gledelig at vi er sikret et lag i eliteserien uansett hvordan det går. Det er kanskje det aller viktigste. Tidligere har eliteserielaget ofte reddet plassen. Nå har Jerv utrolig selvtillit, og er skikkelig i siget. Det skulle ikke forundre meg om de skulle klare å ta Start også, sier Glimsdal.

- Har du snakket med Harald Furre (H) i Kristiansand?

— Nei, vi har ikke hatt noe kontrakt på dette her. Vi får se om han har lyst til å snakke med meg, sier Glimsdal og ler.