— Det blir utrolig spesielt. Jeg tror alle i Start skjelver i buksene nå, forteller Lind.

Spissen scoret begge målene sent i seieren over Kristiansund og sørget for drømmescenarioet til publikum på Sørlandet. Start og Jerv skal møtes over to kamper (førstkommende lørdag i Grimstad og neste onsdag i Kristiansand) for å spille om den siste eliteserieplassen.

MATCHVINNER: Alexander Lind (midten) sendte Jerv til playoff-finale mot Start. Han gleder seg til møte mot gamle lagkamerater. Foto: NTB Scanpix

— Vi har gjort oss fortjent til det. Vi er utrolig sterke i skallen, sier Glenn Andersen, nå Jerv-kaptein, tidligere Start-spiller han også.LES OGSÅ:

— Stor fest

— Nå skal vi lage stor fest på Levermyr til lørdag. Men maks er 1770 tilskuere, vi får selge billetter til 1000 kroner stykket. Det er to åpne kamper, og jeg tror det beste laget vinner, sier Per Gunnar Topland, Jervs styreleder, og smiler bredt.

Steinar Pedersen, Jervs trener, var meget stolt etter kampen mot Kristiansund.

— Jeg er utrolig imponert over gutta. De er så sterke mentalt. Det er en fantastisk følelse, forteller Pedersen, også han mer fortid i Start.

Møter faren Erik

Når Start møter Jerv møtes også en familie. Starts keepertrener Erik Ruthford Pedersen har vært i Start i 45 år og er far til Jerv-trener Steinar Pedersen.

— Vi skal takle det. Vi har konkurrert mot hverandre tidligere og vi kommer sikkert til å prate mye sammen den kommende uken, som vi alltid gjør, sier Steinar Pedersen, som ikke klarer å beskrive følelsen når Lind avgjorde kampen borte mot Kristiansund.

— Det er vanskelig å sette ord på det. Det er en utrolig følelse i øyeblikket. Vi elsker å vinne, sier Pedersen.

— Vi skal sørge for at vi er godt forberedt til kampene mot Start. Vi må være på vårt beste for å slå dem, mener Pedersen.

- Skal spille tidenes kamp

Ohi Omoijuanfo, som er klar for Stabæk neste sesong, lovte lørdag at Jerv skulle sikre seg to kamper mot Start.

— Det ble som jeg sa. Jeg visste det. Jeg hater å tape, sier Omoijuanfo.

— Nei, Ohi. Du elsker å vinne. Det er stor forskjell på det, bryter Pedersen inn mens treneren egentlig står i et annet intervju.

Omoijuanfo gleder seg til møtene med Start.

— Nå kan vi endelig få målt krefter. Vi skal spille tidenes kamp på lørdag. Det kommer til å bli helt rått. Start, nå kommer vi, advarer en Omoijuanfo i seiersrus.

- Start har alt å tape

Lind er klar i sin tale om hvem som har presset på seg før kampen.

— Start har alt å tape, vi har alt å vinne. Det kommer til å bli morsomt den neste halvannen uka, sier Lind og får støtte av Omoijuanfo.

— De prøver å legge presset på oss, men de får det tilbake igjen av meg. Start er favoritter, mener Omoijuanfo.

Glenn Andersen mener det ikke er ideelt for Sørlandet at Jerv og Start nå skal møte hverandre.

— Det er fantastisk for publikum når to lag så nærme skal møtes i en kvalik og det blir gøy. Men jeg synes det er litt trist at vi må møte Start i kvalik. Det er synd at de har satt seg i den posisjonen, men det kan ikke vi noe for, sier Andersen.