Søndag kl. 12.00 skal det avgjøres. Vinneren av Kristiansund og Jerv skal møte Start i dobbeltkamp, og retten til å spille i eliteserien i 2016.

Glenn Andersen, som kan se tilbake på to periode i Start, vet hva som venter.

Glenn Andersen og Jerv er en seier unna dobbeltkamp mot Start om retten til spill i eliteserien neste sesong. Foto: DIGITALSPORT

— Jeg ser på Kristiansund som en like tøff oppgave som mot Hødd. Vi møter et godt lag, og det er en veldig vanskelig bortekamp, sier Jerv-kapteinen.Andersen mener oppskriften er enkel til avansement.

— Vi må bare score flere mål enn motstanderen, sier han og ler.

— Vi må gjøre som vi har gjort i hele år, holde tett bakover og ta vare på de sjansene vi får. Det spiller ingen rolle for meg om vi bare skaper én sjanse, bare vi scorer på den og vinner, sier midtstopperen.

- Dårlig kunstgressbane

Vinner Jerv søndag, står Start på motsatt banehalvdel på Levermyr i Grimstad lørdag 22. november. Fire dager senere går returoppgjøret på Sparebanken Sør Arena.

— Det ligger mye i potten, men vi skal ikke tenke så mye på det. Vi må ta kampen mot Kristiansund som en cupfinale, sier Andersen.

— Kunstgress og 2500 hjemmesupportere på tribunen søndag. Hva har det å si for Jerv?

— Jeg tror ikke det gjør noe spesielt med laget. Det er en dårlig kunstgressbane. Jeg håper det blir regn og fukt i gresset, sier Andersen.

Jerv har trent på nytt kunstgress i Lillesand de to siste ukene.

— Kunstgresset på Levermyr holder vi oss langt unna, sier Andersen.

Bestemmer seg etter sesongen

35-åringen har tidligere uttalt at han kommer til å legge opp om det blir opprykk, men sier følgende om egen spillerfremtid nå;

— Jeg har ikke noen fysiske problemer som tilsier at vi skal legge opp. Det går mer på tid med familien. Det tar mye tid å jobbe 7,5 time, og trene fotball kl. 16.00, sier han.

- Når bestemmer du deg?

— Jeg har en løpende dialog med Steinar Pedersen, og vil ta en oppsummering når sesongen er over, sier Andersen.