Fredag kl. 19.00 spiller Start kanskje sin viktigste kamp noensinne. Seier mot Mjøndalen vil trolig sikre minst kvalik, mens et tap vil føre laget et stort steg mot nedrykk, i så fall for femte gang på 2000-tallet for klubben.

Bård Borgersen og Co. trente som vanlig på torsdag, og det kan se ut som om Start-treneren velger følgende 11 til skjebnekampen (4-4-1-1):

Håkon Opdal – Gudmundur Kristjansson, Michael Christensen, Jørgen Hammer, Alex De John – Espen Hoff, Kristoffer Ajer, Henrik Breimyr, Espen Børufsen – Mathias Rasmussen – Mads Stokkelien.

Nytt spisspar

Det vil si fire endringer fra mannskapet som tapte 1-4 mot Sandefjord i forrige serierunde. I forsvaret kommer Alex De John inn for Rolf Daniel Vikstøl, som soner karantene. På midtbanen kommer Kristoffer Ajer inn til fordel for Andreas Hollingen. Ajer spilte spiss sammen med Lars-Jørgen Salvesen sist.

På topp ser det ut til at Mathias Rasmussen og Mads Stokkelien får sjansen. Førstnevnte var ikke med i troppen i forrige serierunde, mens Stokkelien kom inn som innbytter for Hollingen etter 62 minutter mot Sandefjord.

Duellstyrke

Start er klare på at de møter et duellsterkt Mjøndalen-lag, som også er gode på dødballer, fredag. Det er også noe av grunnen til at Borgersen velger De John fremfor Ole Martin Rindarøy, som er en sterkere offensiv spiller.

— Mjøndalen har mye på dødballkraft, men hvis vi bare er nøye med rollebeskrivelsen og oppgavene for våre spillere, så har vi mer enn nok fysisk kraft til å matche de. Hele backleddet er full av kraft, og mange flere utpå der har power, høyde og spenst til å holde unna, sier Borgersen.

- Hva blir viktig fredag om kampen skal vinnes?

— Vi må matche Mjøndalen i krigen og duellkraften, og koble på den offensive dimensjonen, sier Borgersen.