Politiet måtte gripe inn da Start-supportere lagde bråk på tribunen i Sandefjord lørdag. Oppe til venstre står Start-direktør Even Øgrey Brandsdal. Politiet måtte gripe inn da Start-supportere lagde bråk på tribunen i Sandefjord lørdag. Oppe til venstre står Start-direktør Even Øgrey Brandsdal. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB Scanpix

Start utestenger fire nye Ultras-supportere

Klubben har kommet med sin reaksjon etter bråket i Sandefjord.

Starts såkalte Ultras-supportere gjorde hærverk,og gikk til motangrep på både sikkerhetsvakter og politi under oppgjøret mellom Sandefjord og Start i forrige serierunde.

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, var selv på kampen, og uttalte til Fædrelandsvennen at klubben kom til å komme med sanksjoner mot de aktuelle bråkmakerne.

Syv utestengt totalt

Nå har Starts fått studert videobilder fra tribunebråket, og i en pressemelding som ble sendt ut torsdag, skriver klubben at fire personer fra Ultras-grupperingen nå fått beskjed om at de er utestengt fra Starts kamper ut denne sesongen og hele 2016-sesongen.

«Kartleggingen fortsetter og det kan komme flere utestengelser. Fra før er tre personer utestengt fra IK Starts kamper etter andre episoder.», står det å lese i pressemeldingen.

Start kaller det som skjedde i Sandefjord, for helt uakseptabel.

«Vi beklager sterkt det som har skjedd – både overfor Sandefjord, men også overfor egne supportere som ble eksponert for bråket», skriver Start.

Forbyr Ultras-eksponering

Sandefjord-kampen var ikke første gang Ultras-grupperingen til Start har kommet i et negativt søkelys denne sesongen. Nå har klubben sett seg lei.

«Vi har brukt mye tid rettet inn mot grupperingen — etter flere uønskede episoder. Det har også vært et dialogmøte på Sparebanken Sør Arena i etterkant av en kamp mellom Mandalskameratene og Start 2. Det som skjedde i Sandefjord viser at dette arbeidet dessverre ikke har ført frem», skriver Start, som også nå forbyr Ultras-eksponering på Sør Arena

Ultras 1905 kom tidligere denne uka med en beklagelse for det som skjedde i Sandefjord, og at de var forberedt på å ta sin straff.

Even Øgrey Brandsdal uttalte da at det var bra at grupperingen kom med en beklagelse, men at klubben uansett ville slå knallhardt ned på hendelsen og synderne.