Start-direktør Even Øgrey Brandsdal la tidligere i uken ut et Facebook-innlegg der han ba om hjelp og støtte før klubbens skjebnekamp mot Mjøndalen fredag kveld. Først og fremst var målet å få folk på kampen.

— Jeg ba om at folk kunne komme på initiativ som de kan gjennomføre for å hjelpe oss. Vi har idéer, men mangler både ressurser og personell, forklarer Brandsdal .

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Både privatpersoner og næringslivet ser ut til å skjønne at Start trenger støtte mot Mjøndalen.

— Jeg har fått så mye henvendelser, forklarer Brandsdal og lister om tiltak som det trolig blir noe av.

Går tog fra byen

Flere restauranter i Kristiansand Sentrum setter trolig ned prisene på mat og drikke mellom 15.00 og 18.00 fredag, etter initiativ fra en privatperson. Klokken 18.00 går det tog fra torvet til stadion. Tigerberget, Starts supporterklubb, blir trolig fanebærere. På veien har en annen Start-fan tatt på seg oppgaven med å henge opp Start-bannere.

— En annen har spurt om han kan være maskot for å lage ekstra liv, det får han lov til. Et guttelag fra Start har påtatt seg oppgaven med å lage liv rundt på hele stadion under kamp.

- Andre har spurt om det er mulig å ha konsert på festplassen før kamp. Vi må se hva som er mulig å få til. Det har vært mange som ønsker å bidra, og det er vi utrolig takknemlige for , sier Brandsdal.

Onsdag ble det også klart at Vindbjart dropper fredagens trening. Laget drar heller på Sør Arena for å støtte Start i bunnkampen.

Trener Steinar Skeie forklarer om tiltaket på sin Facebook-profil, der han også har lagt ut et bilde av seg selv med Start-drakt og skjerf i hånda.

Dette bildet la Vindbjart-trener Steinar Skeie ut på sin Facebook-profil onsdag. Foto: Privat

«Vi i VFK dropper treninga og går i stedet på Sør Arena for å heie på Start. Såååååå viktig er denne kampen.. Jeg oppfordrer hele fotballfamilien på Sørlandet til å gjøre det samme.»— Jeg synes det er fantastisk, og det vitner om engasjementet som er her. Selv om vi er konkurrenter på mange områder, så er vi tross alt en fotballfamilie. De andre klubbene vet hva som står på spill. Det at de prioriterer Start på fredag, forteller noe om viktigheten av kampen, og at vi står sammen alle mann alle, sier Øgrey Brandsdal.

Start får også støtte fra Aust-Agder. ØIF Arendal tilbyr billett til Mjøndalen-kampen til alle som kjøper billett til oppgjøret mot Kolstad i Sør Amfi 1. november.

— Rune Jakobsen (daglig leder i ØIF) har vært en god ambassadør for Start helt siden han forlot oss. At ØIF også er med å bidrar, er helt fabelaktig, sier Øgrey Brandsdal.

Trener Bård Borgersen setter også stor pris på mobiliseringen rundt fredagens skjebnekamp.

— Hvis alle kan være med på å bidra til å lage en god ramme og en god opplevelse, er det kjempebra. Når det kniper, er det kjekt at folk bryr seg, sier Borgersen.

Spillerne gikk på dørene

Flere bedrifter gir ansatte billetter for 50 kroner. Fædrelandsvennens abonnenter får billett for 50 kroner ved å vise fordelskortet i billettlukene. Tirsdag var i tillegg Start-spillerne ute og delte ut billetter og Start-brød på dørene til folk.

— Vi fikk delt ut alt, og folk sa de ville komme. 300-400 billetter, sier Brandsdal.

I Vågsbygd ble pappa Arild og datter Rikke Grundetjern overrasket av Espen Børufsen, Sean McDermott og Gudmundur Kristjansson tirsdag kveld.

- Jeg trodde først det var noen som skulle selge kalendere, for det er det mange av. Men at det var Start-spillere og Espen Børufsen var jo kult. Jeg er litt medgangssupporter, men nå skal jeg gå på kamp. Så må de jo vinne da, forteller Arild.

— Det var veldig gøy. Vi håper de redder plassen, sier Rikke.

Håper på 10.000

— Vi håper det kan bli 10.000 tilskuere på kampen, om det reelt er for tidlig å si. Det er disse kampene som virkelig betyr noe. Det er en thriller uten sidestykke. Kampen til fredag som er det ultimate. Vinner vi er det mye som skal til for direkte nedrykk.

Årets eliteseriekamper på Sør Arena har et beskjedent snitt på 5966 tilskuere per kamp. Dersom det skulle komme rundt 10.000 øker sjansen for poeng, tror Espen Børufsen.

- Det gir oss et ekstra gir når det er mange som ser på, det er utrolig gøy. Vi håper alle vil heie litt ekstra, for vi trenger all hjelp vi kan få, sier venstrekanten.