KLAMMERI: Politiet måtte gripe inn da Start-supportere lagde bråk på tribunen i Sandefjord lørdag. Oppe til venstre står Start-direktør Even Øgrey Brandsdal. KLAMMERI: Politiet måtte gripe inn da Start-supportere lagde bråk på tribunen i Sandefjord lørdag. Oppe til venstre står Start-direktør Even Øgrey Brandsdal. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB Scanpix

Start-supportere beklager etter bråket i Sandefjord, men klubben viser ingen nåde

Supportergruppa Ultras 1905 er forberedt på å ta sin straff. Start-direktøren er skuffet over at de ennå ikke har beklaget overfor klubben.

Tirsdag kveld publiserte Ultras en beklagelse på sin Facebook-side etter den famøse episoden under bortekampen mot Sandefjord lørdag, som endte med 1-4-tap for Start.

«Vi tar selvkritikk for at folk ble skremt, og vi beklager det som skjedde. Dette er ikke slik vi ønsker å fremstå og vi håper at vi kan få sjansen til å vise oss fra en bedre side i fremtiden.», skriver supportergruppa, som verken har en leder eller talsmann.

LES OGSÅ: Får bøter etter Sandefjord-bråk

De noe beryktede Start-supporterne starter med å anklage politi og vakter på Komplett Arena for å være usedvanlig røffe og provoserende i sin inngripen, da tumultene oppsto en halvtime ut i kampen:

«Når folk blir dyttet over ende og kastet til siden, er politiet og vakter en stor faktor til å fremprovosere det som skjedde etterpå. Vi ser på dette som et kraftig overtråkk av autoritet og anbefaler Sandefjord å ta en kraftig evaluering på hvordan de skal håndtere sikkerhet og bruk av vakter og politi i fremtiden.»

— Legger oss langflate

Deretter er det tid for selvransakelse:

«Når det er sagt, så legger vi oss langflate etter lørdag. Vi skal ikke skylde på politiet, Mjelde eller Jesus for hva som skjedde. Vi synes det er fryktelig kjedelig at vi bidrar med negativ omtale av Start i media»

Ultras bedyrer at de vil ta tak innad i gruppen for å forhindre lignende i fremtiden, og aksepterer den straff som måtte komme fra klubben:

«Fremover blir det opp til Start å bestemme hva som skjer med medlemmene i Ultras. Vi håper selvsagt at vi kan bidra på tribunen, men vi er forberedt på at det vil komme sanksjoner og de det gjelder er klare til å ta sin straff, komme tilbake, støtte klubben og se fremover med resten av Start!» heter det i uttalelsen.

LES OGSÅ:

Ultras-medlemmer har blitt utestengt før, og det vil skje denne gang. Trolig vil Start offentliggjøre sin dom onsdag, etter å ha studert krystallklare tv-bilder fra Sandefjord. Start-direktøren var selv et av de nærmeste øyenvitnene.

— En stol kan alltid fikses, men det å skape sånn utrygghet på en arena er helt uakseptabelt. Jeg kunne like godt tatt med ungene på den kampen, og de ville blitt livredde. Sånn kan vi ikke ha det, og vi vil slå knallhardt ned, forkynner Even Øgrey Brandsdal overfor Fædrelandsvennen tirsdag kveld.

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal varsler utestengelse av flere Start-supportere før den viktige Mjøndalen-kampen på Sør Arena fredag kveld. Foto: Jørgen Steffensen

— Det er bare tull

- Hva synes du om Facebook-beklagelsen?

— Det er bra at de går ut og beklager, det skal de ha honnør for. Samtidig synes jeg man først bør gå til den man har gjort urett mot. Derfor hadde vi forventet å høre noe fra dem, noe vi ikke har gjort, svarer Brandsdal.

- Er du enig i at vaktene oppførte seg provoserende?

TRIBUNEBRÅK: Even Øgrey Brandsdal var på på tribunen sammen med resten av Start-supportere lørdag. Dette bildet er tatt etter at Start-supportere ble tatt hånd om av politiet. Tre Start-supportere ble tatt i forvaring av politiet, i følge Sandefjords Blad. En av dem skimtes på vei ut porten sammen med politiet her. Foto: Jim Rune Bjorvand

— Det er bare tull. Politi og vakter grep inn fordi tribuneseter føk ut på banen. Jeg har hørt at noen mener politiet burde ventet til pausen, men man kan ikke risikere at folk blir skadet. Det var helt riktig å gå inn og ta ut de ansvarlige, mener Start-direktøren.Ifølge Sandefjords Blad begynte fulle Start-fans allerede før kampstart å kaste seter og andre gjenstander ned fra tribunen, og politiet fryktet linjedommere eller spillere skulle bli truffet. Tre Start-supportere skal ha blitt pågrepet, mens flere andre ble eskortert bort i en buss.

Hvor mange som vil bli utestengt før Mjøndalen-kampen fredag - og for hvor lenge - vil ikke Brandsdal kommentere før de har konkludert.