Lørdag leverte Start en av sesongens svakeste kamper, og tapte fullt fortjent 1-4 borte mot Sandefjord.

Fredag kommer Mjøndalen på besøk til Sparebanken Sør Arena, i det som karakteriseres som kanskje den viktigste i klubbens historie.

For Start-spillernes del må de heve seg mange hakk fra hva som ble vist i forrige serierunde om det skal bli seier.

  • Vi skal være et hardtarbeidende lag på fredag. Vi er i en tøff situasjon, og vi vet at vi trenger en seier. Jeg skal i hvert fall gjøre alt i min makt til å bikke den kampen i vår favør, sier Espen Børufsen.

Alle forventet at Mjøndalen skulle være i bunnen denne sesongen, dermed ligger det meste av presset på Start sine skuldre.

  • Det kan godt være at vi har mer press på oss, men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg har en jobb å gjøre der ute, og for meg er det som en vanlig kamp i forhold til arbeidsoppgaver. Selvfølgelig er det mer spenning knyttet til denne kampen, men jeg gleder meg, sier Børufsen.

- Blir en krig

Henrik Breimyr slaktet lagets innsats sist, og uttalte at Sandefjord-kampen var det verste han hadde vært med på som fotballspiller.

  • Vi skal være et lag som fremstår på en helt annen måte enn vi gjorde i Sandefjord. Vi skal være et lag som tør, og som har tro på egne ferdigheter, og som først og fremst matcher Mjøndalen på det de kan, sier Henrik Breimyr.

Midtbanespilleren, som kom til Start fra Bryne i sommer, får trolig sjansen sentralt på midten igjen fredag. Om det blir ved siden av Kristoffer Ajer eller Andreas Hollingen, er ennå ikke klart.

  • Alle føler seg skikkelig revansjesugne i forhold til forrige kamp. Det er ikke sånn vi ønsker å fremstå, sier Breimyr.

Ingen av to lagene som møtes fredag kan sies å være i god form. Start er uten seier på sine 12 siste. Mjøndalen har vunnet én av sine siste 19. - Det kommer til å bli en krig med to lag som vil mye, og som skjønner alvoret. Det er en ekstremt viktig kamp for begge lag. Det laget som takler det presset best, kommer til å vinne, sier Breimyr.

- Lidenskap og vilje

Rolf Daniel Vikstøl er ute med karantene fredag. Amerikanske Alex De John tar trolig hans plass på venstrebacken.

  • Vi skal spille med masse lidenskap, og en vilje til å ville vinne. Vi trenger tre poeng, sier De John.

- Hvordan blir det å spille back?

  • Jeg kan spille der, for forskjellen er ikke i stor sammenlignet fra å være sentralt. Jeg er god en mot en, rask og aggressiv, sier De John.

Kristoffer Ajer er også klar på at innsatsen må opp fra Start-spillerne.

  • Vi må få i gang det spillet vi har fått i gang på trening, og tørre å vise det i kamp også. Vi møter et fysisk og robust lag, som har like mye å spille for som oss. Vi må forvente en krig, og det kommer ikke til å bli en fintspillende kamp hvor alt går på skinner. Det laget som kriger mest og vinner flest dueller, vinner kampen, sier Ajer.