MOLDE: Nå virker det som Hussain er først i køa som Harmeet Singhs makker sentralt på Moldes midtbane. Alt tyder på at 22-åringen spiller fra start mot Odd i kveld.

– Etzaz var skadet da jeg kom til Molde, men etter skulderskaden har han hatt veldig fin utvikling. Han har fått mye tillit og har gjort mange gode treningskamper, sier Tor Ole Skullerud.

– Hva er Hussains beste egenskaper på banen?

– Han er en vinnerskalle. For Etzaz er det like viktig å vinne småspillet på trening som det er å vinne mot Odd tirsdag. Han har en voldsom ærgjerrighet som fotballspiller. Etzaz har mange gode ferdigheter. Han er kreativ og flink med ballen. En god pasningsspiller for laget, sier han.

Måtte tøyles

Treneren forteller at han hadde flere samtaler med Hussain i fjor høst. Unggutten måtte formes for å bli aktuell for en posisjon midt på banen.

– Etzaz var litt vill og måtte tøyles. Nå vet han hvordan han skal spille. Han har innordna seg og gått inn i rollen.

– Hvordan måtte han forandre spillestilen sin for å få sjansen sentralt på midtbanen?

– Det handler om at han må være på rett plass og skape balanse i laget. Han må holde igjen en del framover og ta større ansvar defensivt.

Vellykket operasjon

Hussain har variert i prestasjonene etter at han kom til Molde fra Fredrikstad i 2012. På sitt beste dominerte han både i eliteserien og i Europa League. I år er målet å stabilisere prestasjonene på et høyt nivå.

– Det er alltid konkurranse på alle plasser i Molde-laget. Jeg føler meg aldri veldig trygg, vi må alltid prestere for å få spille neste kamp. Jeg har fått mye spilletid i oppkjøringa, og er glad hvis jeg får starte mot Odd. Men jeg rekker ikke å bli så veldig fornøyd, sier Hussain.

Ny rolle

Han erkjenner at han spiller annerledes nå enn de første sesongene i Molde.

– Jeg vet hva som kreves i den rollen jeg har nå. Før var jeg vant til å ha mer frihet offensivt, men nå trives jeg godt med å balansere midtbanen. Jeg føler at jeg har tatt store steg defensivt, det har vært utviklende for meg. Det har gjort meg til en mer komplett midtbanespiller, sier han.

– Er det vanskelig å holde igjen når du har lyst til å gå i angrep for fullt?

– Jeg må gjøre det som er best for laget. Det kan være gøy å vinne andreballer, også. Jeg har lært meg å like det, sier Etzaz Hussain og smiler.