Rosenborg kunne ikke bedt om en stort bedre åpning på den nye sesongen og 5-0 var et godt bilde på hvordan kampen mot Aalesund var. Rosenborg var overlegne fra start til slutt og ga Aalesund store problemer med å forsvare seg ved flere anledninger.

— Hjemme på Lerkendal skal vi slå alle lagene i Norge. Vi er så trygge på oss selv at vi vet vi kommer til sjanser og scorer mål. Vi slipper nesten ikke Aalesund til en eneste sjanse, så alt i alt er det en kjempekamp, sier Helland.

Se intervjuet med RBK-spilleren øverst i saken!

Kunne scoret flere

Men selv med to scoringer, var han ikke helt fornøyd med egen innsats. Helland hadde tre store sjanser som han bommet på, deriblant et brent straffespark i andre omgang. I tillegg måtte han bytte ut med det som kan være en strekkskade, noe som i verste fall betyr at han mister noen av de neste kampene.

— Det var en helt grei kveld, som blir litt overskygget av skaden og en slurvefeil da jeg skulle sette straffen. Hadde jeg satt den en halvmeter høyere hadde den gått i mål, men jeg begynte å tenke på hvordan jeg skulle feire, så det må jeg ikke gjøre. Hadde jeg klart å ikke få strekk, satt den sjansen og scoret på straffen, så hadde jeg kommet her i boxershorts.

Også på returen var han nære ved å score, men Aalesund-forsvarerne var raskt fremme og fikk klarert ballen.

— Jeg så ikke at de var så nære, så jeg tenkte at nå scorer jeg uansett og da kunne ta den med venstre og få hele regla. Men for all del: 5-0, full fest på tribunen og scoring på hodet… Da er det bare å by opp til fest.

- Kom tilbake når du er edru

For selv om Helland har pøst inn scoringer på rekke og rad i sesongoppkjøringen kom dagens to på sjeldne måter. Først scoret han på hodet for første gang i en obligatorisk kamp, så fulgte han opp med å score sitt andre med høyrefoten.

1-0: Pål André Helland har nettopp headet inn Rosenborgs første mål. Foto: Vegard Eggen

— Hva hadde du svart hvis jeg sa til deg før kampen at du kom til å score med hodet og høyrebenet? - Da er det på tide at du slutter å drikke, hadde jeg sagt. Hvis du sa at jeg skulle score to med venstre hadde det vært greit, men om du sa ett med hodet og et med høyrefoten, ville jeg bedt deg om å komme tilbake når du ble edru.

Æren for headingen som ga ledelse etter 32 sekunder, gir han til Åge Aleksandersen som før kampen hyllet Odd Iversen med å spille «Bilde tå’n Ivers» live.

— Du blir ydmyk når Åge spiller og 20.000 synger med. Da kjenner du at du lever og jeg fikk gåsehud. Det ga meg nok energi til å score med hodet for første gang i en obligatorisk kamp, så all honnør til Åge for det, sier han.

La press på Molde

Vingen gir en stor del av æren for den gode formen til lagkameratene.

— Jeg har et veldig godt lag bak meg og blir satt opp i posisjoner der jeg er god. Får jeg stå innenfor 16-meteren og avslutte så blir det mye mål ut av det. Når jeg får ballen én mot én mot backen, er jeg hellig overbevist i mitt eget hode at jeg dribler hvem som helst i verden.

Seriefavoritt Molde starter sin eliteseriesesong mot Odd tirsdag kveld. Mye skal til for at Rosenborg ikke topper tabellen også etter den kampen og Helland håper naturligvis at det blir slik lenge.

— Nå er vi tre poeng og fem mål foran Molde, så nå må de bare gire om i morgen (tirsdag). Jeg sa litt på kødd at vi skulle ta teten i dag og være der hele sesongen, så da får vi se da, sier han.