Rosenborg viste mandag at de definitivt har gjort mye rett i vinter. I serieåpningen mot Aalesund var de totalt overlegne og vant til slutt 5-0 etter to scoringer hver av Pål André Helland og Alexander Søderlund og ett av innbytter Tomas Malec.

Kvelden ble imidlertid litt ødelagt av en stygg skade på Tore Reginiusen. Mye tyder på at han har røket akillessen og dermed kan hele sesongen ryke for kapteinen. Helland måtte også forlate banen mot slutten av kampen med det som så ut som en strekkskade i låret.

Drømmestart

Aldri før har det vært så mange tilskuere på en sesongåpning på Lerkendal og de 19 872 i publikum hadde knapt rukket å sette seg ned før Helland ga Rosenborg en drømmestart på kampen etter 31 sekunder. Mikael Dorsin tok et langt innkast fra venstre og slapt forsvarsspill fra Aalesund gjorde at ballen spratt til Helland, som enkelt kunne heade inn 1-0 fra kort hold.

MEGET GOD: Pål André Helland scoret to - og bommet på straffe mot Aalesund. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

— Kåre har sagt at den dagen jeg scorer med hodet, skal han invitere til fest, så nå anbefaler jeg at alle 20.000 møter opp hos ham. Han stiller med drikke, sier Helland til Adressa.no, før RBK-treneren bryter inn leende: - Nå må du slutte å love bort ting, Pål.

RBK fortsatte å presse etter scoringen og Dorsin hadde selv muligheten til å flikke inn 2-0 etter seks minutter. Mike Jensen var også frempå med skuddfoten i åpningen, før Aalesunds første mulighet kom på en lur corner etter tolv minutter. Michael Barrantes slo ut til Jo Nymo Matland som sto umarkert på 16-meteren. Matland skjøt på direkten, men skuddet gikk en halvmeter til høyre for André Hansens mål.

Ny Helland-scoring

Det var imidlertid Rosenborg som var klart farligst i åpningen og etter et kvarter var Helland frempå igjen. Vingen ble spilt gjennom på høyresiden etter at en pasning fra Midtsjø gikk via en forsvarer, og alene mot Grytebust gjorde formspilleren ingen feil og økte til 2-0. Rosenborg lettet litt på gassen etter Hellands scoring og kom bare til halvsjanser av Søderlund og Midtsjø, før Jensen var farlig frempå ti minutter før hvilen. Jonas Svensson kom ned til dødlinja og slo ut 45 grader til Jensen på ti meter. Dansken har vist god scoringsform i sesongoppkjøringen, men ble hindret av en god Grytebust-redning.

Sjanser på rekke og rad

Etter 41 minutter sto Rosenborg-spillerne nærmest i kø for å score. Først traff Ole Selnæs stolpen fra 20 meter, før han sekunder senere la inn i feltet fra venstresiden. Tapre AaFK-spillere fikk blokkert forsøk fra Jensen og Helland, måtte se at ballen havnet i føttene på Søderlund på sju meter.

TOMÅLSSCORER: Alexander Søderlund kan feire. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Spissens avslutning gikk via en forsvarer og i nettet bak en utspilt Grytebust. Dermed gikk lagene til pause med 3-0. ## Reginiussen ut på båre

Aalesund gjorde en taktikkendring i pausen og la om til fem mann i forsvarslinjen, uten at det hjalp dem nevneverdig. Det gjorde det vanskeligere for Rosenborgs trio på topp, men hjemmelaget hadde stort ballinnehav og kom seg til sjanser med tålmodig spill.

Og etter 57 minutter burde det stått 4-0. Riski ble spilt lekkert gjennom og la et lavt innlegg mot Helland og Jensen, som begge sto totalt umarkert på elleve meter. Uheldigvis for RBK klønet begge det til og bommet på ballen. Helland fikk en ny mulighet i situasjonen etterpå med et frekt hælspark fra kort hold, men Aalesunds keeper hindret scoring.

VONDT: Tore Reginiussen ble skadet og måtte bæres av banen i eliteseriekampen mellom RBK og AaFK. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

På en ellers god dag fikk Rosenborg også en nedtur da Tore Reginiussen måtte forlate banen på båre halvveis i omgangen.. RBK-kapteinen hadde tydelig store smerter i det ene benet og holdt seg til ansiktet i fortvilelse, mens flere av lagkameratene kom bort med trøstende ord.

Straffebom og strekk

Noen minutter senere sto jubelen i Lerkendal-taket igjen. Riski slo nok en gang et lavt innlegg og fant Søderlund som med venstrefoten styrte innlegget lekkert i mål. Det var også det siste spissen gjorde før han ble byttet ut og ga trener Kåre Ingebrigtsen en ordentlig bamseklem på sidelinjen.

Om ikke Helland burde hatt hattrick tidligere i kampen burde han det i hvert fall noen minutter etterpå. Vingen ble felt inne i Aalesunds 16-meter og dommeren pekte på straffemerket. Helland tok straffen selv, men keeper gjettet riktig og hindret scoring.

Vondt ble til verre etterpå. Helland ble spilt gjennom alene mot keeper og ble igjen hindret scoring. I skuddøyeblikket pådro han seg også en strekk i låret og måtte byttes ut.

— Jeg vet ikke hvor ille det er eller om neste kamp er i fare, sier han.

Innbytter Malec ville også vise at han kunne score mål og fem minutter før slutt brukte han alle sine 199 cm og stanget inn 5-0 utagbart i hjørnet.

Rosenborg var frempå ved noen anledninger på overtid, men det ebbet til slutt ut i 5-0. — Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi gjennomførte kampen og sto løpet ut. Når Svensson tar et raskt frispark i det 89. minutt for å jakte et sjette mål, så sier det mye om viljen til guttene, sier Ingebrigtsen.