Odd Iversen gikk bort i en alder av 69 år 29. desember i fjor. Kun minutter før sesongstarten mot Aalesund ble han hyllet av et fullsatt Lerkendal.

Etter et minutt stillhet der Rosenborg-spillerne samlet seg og så opp på Kjernens banner med et stort bilde av Ivers og teksten "Legenden lever videre", fremførte Åge Aleksandersen "Bilde tå'n Ivers".

Sangen som spilles over høyttaleranlegget på Lerkendal før hver kamp og Iversen selv kalte den den fineste av rockelegendens låter.

Samtidig ble det vist bilder og klipp fra Iversens lange karriere, til stående applaus fra de 20 000 fremmøtte på Lerkendal.

Følg kampen direkte her fra klokken 18!

Lang karriere

Iversen spilte i Rosenborg i tre perioder. Han kom til klubben fra Trond i 1964 og ble i Trondheim til 1970. Da ble han utenlandsproff i belgiske Racing Mechelen.

Odd Iversen ble hyllet på Lerkendal. Foto: Vegard Eggen

I 1973 ble han klar for RBK igjen, men forlot klubben i 1975 da han dro til Vålerenga. Fem år senere returnerte han til sin gamle klubb og avsluttet karrieren sin i Rosenborg i 1982. ## Toppscorer

Storscoreren har rekorden som den spilleren med flest mål på en sesong i norske toppserie. I 1968 scoret han 30 mål, noe som ga ham et snitt på 1,67 mål per kamp.

«Ivers» var i en lang periode den mestscorende spilleren på det øverste nivået i Norge, men ble i 2003 passert av Petter Belsvik. I ettertid har også Harald Brattbakk og Sigurd Rushfeldt scoret flere mål enn Iversen, som nå befinner seg på 4.-plass.