Rosenborg-legenden Odd Iversen gikk bort 29. desember, 69 år gammel. I serieåpningen mot Aalesund 6. april skal han hylles av klubben og supporterne på Lerkendal. Kampen vises på C More, og sønnen Steffen Iversen er på plass som ekspert under deres sending.

— Det blir en spesiell dag for hele familien, sier Iversen til cmore.no.

Alle detaljene er ikke klare, men ifølge Iversen skal Åge Aleksandersen spille, slik han også gjorde i bisettelsen.

— Jeg vet at Rosenborg planlegger å gjøre noe ekstra, både med live-opptreden fra Åge Aleksandersen og bilder på storskjermen. Jeg tror det blir fint for publikum, og at det blir mange fra familien vår til stede.

Åge Aleksandersen spilte under Odd Iversens bisettelse i Ilen kirke i Trondheim. Foto: Morten Andersen/NRK / NTB scanpix

I bisettelsen sang Aleksandersen «Trondheimsnatt» og «Bilde tå’n Ivers», og spesielt den siste låten har selvfølgelig fått en spesiell plass i hele Fotball-Trøndelag.— Den låten sier noe om hvor stor jeg synes han er. Odd Iversen var en fantastisk type på alle mulige måter. Han var en av oss. Det er ikke alle idrettsfolk som er som oss andre, på godt og vondt. Det fascinerte meg veldig, sa Aleksandersen til Adresseavisen i januar.

Toppscorer

Odd Iversen har rekorden som den spilleren med flest mål på en sesong i norske toppserie. I 1968 scoret han 30 mål, noe som ga han et snitt på 1,67 mål per kamp.

MINNES: Det er slik vi husker Odd Iversen. Alltid på hugget når det er en ball i nærheten. Foto: NTB scanpix

«Ivers» var i en lang periode den mestscorende spilleren på den øverste nivået i Norge med 158 scoringer, men ble i 2003 passert av Petter Belsvik. I ettertid har også Harald Brattbakk og Sigurd Rushfeldt scoret flere mål enn Iversen, som nå befinner seg på 4.-plass.

Har tro på Rosenborg

Steffen Iversen var i Rosenborg i tre perioder, sist i 2012. Han tror det kan være noe stort på gang for trønderne denne sesongen.

— Det tok litt tid for Kåre Ingebrigtsen å få fart på guttene. Men jeg syntes det satt bedre og bedre ut over høsten - og jeg tipper de blir sterkere i 2015. Seriegull og deretter kvalik til Champions Leauge er målet i Trondheim, og jeg syntes det ser ut til at de har jobbet godt den siste tiden, sier Iversen.