Nils Arne Eggen, her sammen med tidligere Rosenborg-spiller Roar Strand, talte i bisettelsen til Odd Iversen torsdag. Foto: Morten Andersen/NRK / NTB

TRONDHEIM (Adressa.no): Ilen kirke var fullsatt da Odd Iversen ble bisatt torsdag ettermiddag.Arve Tellefsen og Åge Aleksandersen var blant dem som sto for de musikalske bidragene i bisettelsen, og sistnevnte avsluttet med å synge «Bilde tå’n Ivers».

Fotball-Norge var naturlig nok sterkt representert i bisettelsen, og Nils Arne Eggen la ned blomster ved båren på vegne av Rosenborg.

— Jeg er faktisk veldig stolt over det å få lov til å legge ned blomster på vegne av Rosenborg som en takk for alt det du har betydd for klubben, sa Eggen i bisettelsen.

Han fortalte om at han møtte Iversen først som 16-17-åring, da Eggen trente gutte- og juniorlaget i Rosenborg.

— Du var en liten keeper, og så ble du en enormt stor spiller, sa Eggen.

Viktig samtalepartner

Odd Iversen ble bisatt fra Ilen kirke i Trondheim torsdag. Foto: Morten Andersen/NRK / NTB

Den tidligere Rosenborg-treneren var raus med ordene om målkongen.— Han skjøt like godt med begge føttene, selv om han var høyrebeint. Han var veldig god i luften, men det aller viktigste var kanskje det at han hadde flueøyne. Han så i alle retninger, og hadde det som vi i moderne språk kaller oppfatningsferdighet, sa Eggen.

I bisettelsen fortalte han at Odd Iversen ble en viktig samtalepartner for ham mot slutten av 90-tallet.

— Vi var ikke alltid enige, og det som var så bra med Odd var at han bestandig sa ifra – til gagns, sa han.

Odd Iversen flyttet i 1992 tilbake til Trondheim etter en periode på Gjøvik. Da ble han materialforvalter i Rosenborg.

- Kunne alt om fotball

— Du ble en veldig viktig del av det laget som sto bak det Champions League-laget. Odd kunne alt om fotball, men han var ikke så interessert i å vite hva ting het. Jeg må innrømme i dag, Odd, at du hadde rett i det du sa: At jeg var best til å formulere meg, mens du var best til å spille, sa Eggen.

Også fotballpresident Yngve Hallén var på plass i Ilen kirke. Han fortalte om statusen Iversen hadde også i Sogndal.

— For oss i Sogndal var det alltid stort når Rosenborg kom på besøk. Men det var noe ekstra stort da Ivers var med. Han var en av de store, og den tilbakelente måten han var på gjorde ham ikke mindre stor. Han var en enda større profil da Rosenborg-bussen forlot Fosshaugane enn før han kom, sa han.