MOLDE (Rbnett): Med Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga ute på ubestemt tid starter MFK sesongen med to færre spisser enn i fjor, da Björn Bergmann Sigurdarson og Daniel Chima Chukwu var først i køa sammen med Gulbrandsen. Nå er Ola Kamara det ubestridte førstevalget, med Sander Svendsen og Tommy Høiland som sannsynlige makkere.

Dette er også alternativene til Tor Ole Skullerud når Molde går inn i 2. kvalifiseringsrunde til Champions League i midten av juli. Men når sommerens overgangsvindu åpner kan Molde rekke å registrere nye spillere og dermed registrere dem i Uefa-troppen før en eventuell tredje kvalifiseringsrunde i månedsskiftet juli-august.

— Vi kan hente spillere da og det er en mulighet vi selvfølgelig er fullstendig klar over. Men jeg tenker ikke på dette nå. Først må vi gyve løs på serien med de spillerne vi har og konsentrere oss om Tippeligaen. Det eneste som er viktig for MFK nå er at vi gjør det bra i seriekampene og kommer i god nok form til vi skal inn i Europa. Det er ikke tema å snakke om nye spisser eller andre spillere, sier Skullerud til Rbnett.

På fredagens trening på Aker stadion testet han blant annet venstrevingen Mohamed Elyounoussi på topp sammen med Ola Kamara.

— Vi har lyst til å se litt på «Moi» framme der. Pape (Paté Diouf) og Agnaldo kan også brukes foran. Vi har tre reine spisser, men vil trenge noen alternativer i enkelte kamper, sier Skullerud.

Han har registrert en lett irritabel stemning mellom spillerne de siste dagene. Det tar han som et godt tegn på at seriestarten nærmer seg.

— Det er like før alvoret starter, og da skal det være sånn. Personlig er jeg mye mer komfortabel nå enn før seriestart i fjor, fordi jeg kjenner spillerne mine mye bedre. Vi har god dekning over alt, og vi har en tropp jeg mener er like sterk som i fjor. Vi gjorde ikke så mye før seriestart i fjor som var veldig imponerende. Det smalt da serien startet. Vi har en del spillere som trenger å få på seg startnummeret før de kommer opp mot sitt aller beste. Og det er ingenting som tyder på at vi er dårligere rustet denne gangen, sier Tor Ole Skullerud.

Fredrik Semb Berge og Joshua Gatt var med på første del av fredagens trening, men gikk av banen midt i økta. Resten av de aktuelle spillerne er friske og raske foran tirsdagens serieåpning mot Odd på Aker stadion.