Tirsdag sa teamlege Ola Rønsen på en pressekonferanse at det «var absolutt ingen tegn til at det var noe galt» med Alexander Dale Oen før det plutselige dødsfallet.

Rønsen tilbakeviste dermed spekulasjoner tirsdag som handlet om at Dale Oen skal ha vært uvel.

«Apatisk» og «noe unormalt»

Men i en politirapport fra Flagstaff-politiet, som bt.no fikk tilgang til onsdag kveld norsk tid, fremgår det at romkameratene hadde beskrevet Dale Oen som «apatisk» eller «sløv» overfor de to politifolkene som kom til rommet.

Av rapporten fremgår at Dale Oen kom tilbake til rommet etter å ha spilt golf med landslagslegen og en lagkamerat.

— De (romkameratene) sa at Dale Oen oppførte seg noe unormalt. Lagkameratene sa at han vanligvis hadde mye energi, men at han nå oppførte seg noe apatisk/sløv, og klaget over at han var kald, står det i politirapporten.

Litt over klokken 19.35 tirsdag (Arizona-tid), skal Dale Oen ifølge romkameratenes forklaringer ha gått i dusjen.

Etter en stund, 25-30 minutter, reagerte romkameratene på at Dale Oen hadde vært lenge i dusjen. De hadde inntil da sittet og snakket sammen og sett på tv.

- Dirket opp låsen

— En av dem banket da på døren til baderommet. Da han ikke fikk svar etter tung banking ved hjelp av skaftet på en kniv, brukte han kniven til å dirke opp låsen. Da han kom inn, så han at Dale Oen hadde falt ut av badekaret og lå over kanten, skriver den ene av de to politifolkene.

Lagkameraten som dirket seg inn skal ifølge rapporten ha blitt for å hjelpe, mens den andre gikk for å finne legen.

— Det ble gjort forsøk på gjenoppliving. Fysioterapeuten kom til stedet og forklarte at han hadde behandlet Dale Oen i 15-30 minutter før han gikk til rommet sitt, heter det i politirapporten.

Uenige med politiet

Svømmernes fysioterapeut Christer Kjølholdt slo tilbake mot politirapporten. Da han møtte pressen på Gardermoen torsdag, sa han følgende:

— Det er helt feil. Jeg så Alex fem minutter før han gikk i dusjen. Dersom det var symptomer på et eller annet galt, ville jeg sett det da, siersier fysioterapeut Kjølholdt til bt.no da landslagssvømmerne i formiddag kom hjem til Gardermoen etter tunge dager i Arizona.

Det var Sindri T. Jakobsson og Sverre Næss som fant Dale Oen på badet. Bt.no snakket med Gard Kvale etter ankomst Gardermoen, og han sier Jakobsson reagerte på det som står i politirapporten, og at det ikke stemmer.

Medierådgiver Halvor Lea i Olympiatoppen sier han var i kontakt med landslagslege Ola Rønsen onsdag kveld. Rønsen kom ikke hjem torsdag, han følger båren senere.

— Ifølge Rønsen ble den første politirapporten endret fordi den ikke er riktig, sier Lea.

Slik var nødsamtalen

Bt.no har fått tilgang til den første nødsamtalen. En kvinnelig ansatt ved hotellet Alexander Dale Oen bodde på, ringer inn til den lokale 911-sentralen. Slik forløper samtalen:

911-sentralen: Flagstaff 911, hvor skjer nødsituasjonen?

Kvinnen: Hei, jeg ringer fra Embassy Hotels, min gjest er bevisstløs og puster ikke.

911-sentralen: Ok. er han på et rom, eller?

Kvinnen: Ja, det er han, han er på rom 227. 911-sentralen: 227?

Kvinnen: Ja.

911-sentralen: Og han puster ikke?

Kvinnen: Ja, de antar at han er bevisstløs og at han ikke puster.

911-sentralen: Du er ikke sammen med han?

Kvinnen: Nei, jeg går tilbake nå.

911-sentralen: - Hold meg på linjen, så sender vi medisinsk personale umiddelbart.

Se de unike bildene

VIDEO: Tre minutter forAlexander Dale Oen