Jonas Nilseng Almaas, Vålerenga-supporter.

Søndag er det toppoppgjør i Trondheim og for første gang på lang tid blir det utsolgt på Lerkendal. Dette er naturligvis takket være at det er Vålerenga som er motstander.Alle som har sett Rosenborgs siste hjemmekamper har nok lagt merke til at det har vært tynt besøkt. Drøye 7000 tok turen mot Mjøndalen i midtuka og forrige hjemmekamp i serien var det laveste hittil i sesongen.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

For et lag som stormer mot seriegull virker dette som en aldri så liten krise.

Slapp av, Trøndelag

Men slapp av hele Trøndelag, nå kommer Vålerenga på besøk og da er ting på stell igjen. Vi fyller stadion for dere vi og hjelper dere ut av krisen. Når seriegull ikke er nok til å engasjere tilskuerne deres, så er det bra at vi gjør det.

Men hva skjedde egentlig med de 21.000 som fylte Ullevaal tidligere i sommer? Dere snakka ikke om annet i dagene før kamp. Dere skulle ta over hovedstaden, ingen bryr seg om VIF lenger og alle var der for å se Rosenborg.

Nå er dere jaggu i samme situasjon selv gitt. Det viser seg kanskje at motstander har noe å si i disse dager med en liga fylt med «kokoslag» og kamptidspunkter satt opp da NFFs julebord nærmet seg klimaks.

Bare så det er sagt før karsken settes i halsen, så trenger dere ikke påpeke at Rosenborg har høyere snitt enn VIF og at VIF har lave tall i en så stor by som Oslo. Jeg vet det allerede, men jeg vet også at dere ikke hadde fylt Lerkendal søndag hvis det var Tromsø eller Start som kom på besøk.

Årets vanskeligste bortekamp

Nok om det. Selve kampen er jeg ikke så veldig optimistisk til skal jeg være ærlig. Årets vanskeligste bortekamp mot et lag med all flyt i verden, og på en arena der dommeren har en helt tilfeldig tendens til å dømme i favør av hjemmelaget.

Vi har også slitt enormt på Lerkendal de siste årene. Bare det at vi har blitt senka av Bille Nielsen forteller hvor ille det har vært. Her føles det som poeng er bonus for Vålerenga.

Å skryte mer av Rosenborg har jeg ingen planer om i denne omgang, da spillere, supportere og pressen klarer dette helt fint selv. Gullet er allerede innkassert for lengst, så da er det vel bare å si gratulerer. De er med andre ord naturlige favoritter i søndagens kamp.

Slakt på Lerkendal

Likevel får jeg litt 2004-vibber av Vålerenga om dagen. Det er mye positivt som skjer rundt klubben og en gammel kjenning har vendt hjem. Da det samme skjedde i 2004, slakta vi Rosenborg på Lerkendal, blant annet ved hjelp av en scoring av Brocken som kun Wergeland kunne malt bedre.

Med Moa tilbake og forstkerkninger inn i de posisjoner vi har vært svake ser det bra ut for høsten. At Vålerenga er med i gullkampen neste sesong har jeg god tro på. Denne sesongen blir det dog ikke gull, men tar vi poeng på Lerkendal vil målet om medalje være enda nærmere enn realitet.

Først fyller vi Lerkendal, så tar vi med oss poeng, før vi fort reiser hjem igjen til landets eneste by.

Der har du helgens plan.

Heia VIF!