VALLE (Aftenposten): Mohammed «Moa» Abdellaoue (29) er ute av kampform. Men Vålerenga starter matchingen av sin nye spiss allerede til helgens kamp på Lerkendal.

— Vi får helt sikkert se Moa på banen i den kampen. Men hvor mye det blir får vi vente litt mer før vi sier noe konkret om. Vi skal trene på lørdag, etter det tas laget ut. Men han kommer til å være på banen på Lerkendal. Med mindre det skjer noe helt spesielt. Men hvor mange minutter han får har jeg ikke noe svar på ennå, sier Kjetil Rekdal til Aftenposten.

Mistet rytmen

Sist gang Moa spilte en obligatorisk kamp for VIF var 8. august 2010. Da tapte VIF 0-2 på Haugesund stadion, og Moa fortsatte ferden i tyske Hannover. Hans foreløpige siste mål for Vålerenga kom i serierunden før, hjemme i 8-1-pulveriseringen av Start. Moa scoret tre. På sine 67 kamper for VIF står han med 30 mål. Planen er å utvide i begge protokoller.

PÅ GANG: Moa i aksjon på Vålerenga-trening. Søndag spiller han mot Rosenborg på Lerkendal. Foto: Dan Petter Neegaard

Etter et svært trøblete siste halvannet år i Stuttgart, med en kneskade som satte en stopper for utvikling og spilletid, skrev Moa under på 4,5 år i VIF. Nå skal han få tid til å bygge seg opp igjen og finne tilbake til rytmen. Snart seks måneder etter at han spilte klubbfotball (for Stuttgarts 2. lag) sist.— Rytmen mistet jeg i løpet av det siste halvannet året i Tyskland. Men det er det som er fint med denne kontrakten. Jeg får tid til å komme tilbake i form. Og når jeg er i kampform kommer også rytmen. Og da kommer målene, sier Moa til Aftenposten.

Rekdal: — Vi må være smarte

For det presset på å komme tilbake fra skade som han opplevde til tider i utlandet, eksisterer ikke på Oslo øst.

— Vi må være smarte i matchingen vår av Moa, så det ikke tipper over. Det er viktig at vi gir ham spilletid, men det det er minst like viktig at vi gir ham rett dosering når det gjelder spilletid, sier Rekdal.

Men han trenger en spiss som kan omsette VIFs offensive spill i mål. Det har lugget adskillig mer for årets spisser VIF-spisser Deshorn Brown, Daniel Braaten og Elías Már Ómarsson sammenlignet med fjorårets 25 målsfunn Vidar Örn Kjartansson. Der håper Moa å kunne bidra når formen tar seg opp. Og Rekdal mener Moas ankomst kan lette på trykket hos de andre spissene.

Da spissen selv snakket med Aftenposten hadde ikke søndagens kamp mot serieleder Rosenborg vært tema ennå.

— Vi får se om jeg skal være med der.

- Rekdal sier du skal spille.

— Hehe. Okei. Bra. Det er han som er sjef. Det blir godt å komme i gang igjen. Det er kult at vi møter Rosenborg på Lerkendal, det blir en fin kamp. Men for oss spiller det ingen rolle hvem vi møter. Vi skal spille om tre viktige poeng og tenker mest på oss selv, sier 29-åringen som fyller 30 i oktober.

Han satt på banken i sesongavslutningen i Tyskland for Stuttgart i vår. Men slapp ikke innpå i noen av kampene. Siste gang han var involvert i en kamp for Stuttgarts beste var i februar 2014. Men etter kneskaden og opptreningensperioden mener Kjetil Rekdal at Moa er i bra stand.

— Jeg synes han ser veldig kvikk ut. Han er i god fysisk forfatning. Det han mangler er kamper, det skal vi hjelpe han med, sier VIF-treneren.