Ullevaal (Aftenposten): Søndag spiller noen av klodens beste fotballspillere på norsk jord når Vålerenga og Real Madrid møtes til treinngskamp på Ullevaal stadion. For mange blir oppgjøret med laget fra den spanske hovedstaden en ny opplevelse, men ikke for alle.

Daniel Braaten er usikker til søndagens kamp etter å ha blitt byttet av småskadet mot Tromsø fredag kveld, men 33-åringen har bedre erfaringer mot storklubben enn de fleste.

— Det er gode minner det. Jeg kan ikke si noe mer enn det, sier Daniel Braaten når han blir minnet på møtene med den spanske storklubben for snart ti år siden.

Leken med Carlos imponerte britene

I sesongen 2005/06 møtte Braaten og hans Rosenborg det spanske storlaget. Kantspilleren storspilte og en av tidenes beste venstrebacker, Roberto Carlos, hadde store problemer med å holde følge med gutten fra Oslo øst.

Det endte med 0-2-tap for Rosenborg, men storspillet mot blant andre Carlos fikk stor oppmerksomhet. I England var Champions League-oppgjøret i Trondheim hovedkamp, og på balløya himlet de med øynene da de så Braatens kvaliteter.

På motstanderlaget var stjerner som David Beckham, Roberto Carlos, Robinho og Raul.

— Jeg har vært heldig og fått lov til å spille mot to versjoner av et godt lag. Vi gleder oss til søndag, det blir en fin match, sier Braaten.

Ifølge VG byttet han drakt med nettopp Carlos som takk for kampen. Selv kalte han den brasilianske legenden for "lillegutt", skrev avisen.

Mot Tromsø ruslet han av banen rett etter pause, men Braaten håper han rekker stormøtet med Gareth Bale, James Rodríguez og resten av stjernegalleriet.

— Selvfølgelig håper jeg at jeg rekker det. Alle håper jo å få spille litt mot de store gutta. Forhåpentligvis blir det god læring for oss, sier han.

Får med seg "Moa"

Det er fortsatt ikke sikkert spilleren med opphold i blant andre Bolton, Toulouse, FC København og Skeid blir spilleklar til Real Madrid-møtet.

Ullevaal er utsolgt. Det betyr at det er ventet 27.200 tilskuere. I tillegg til Real Madrid-stjernene vil de trolig får vitne comebacket til Mohammed Abdellaoue i Vålerenga-drakt.

Spissen ble klar for klubben fredag, og skal mest sannsynlig få prøve seg i treningskampen.

— Forhåpentligvis blir det en morsom start. Jeg får telle opp etter trening og ta en prat med Kjetil om planen videre. Jeg skal også spille sesong, så jeg må ikke gå all in, men heller tenke lenger frem enn de neste to dagene, sa "Moa".

29-åringen har slitt tungt med skader de siste årene i sitt Tyskland-opphold, men skal være med å bidra for et Vålerenga som kjemper om medaljer i sesonginnspurten.

— Han spiller litt mot Real Madrid på søndagen, bekrefter Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.