MÅTTE GÅ: Tor Ole Skullerud fikk sparken i Molde. Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Skullerud om sparkingen: - Jeg fortjente ikke dette

— Jeg er lei meg, men jeg klarer samtidig ikke å ta det helt inn over meg, sier den sparkede Molde-treneren.

Publisert:

I et intervju med VG forteller Tor Ole Skullerud for første gang om hvordan han reagerte på torsdagens beskjed fra Molde-ledelsen om at han og makker Bård Wiggen var løst fra kontraktene sine.

– Så ikke den komme

– Jeg ble veldig, veldig overrasket, jeg så ikke den komme. Ja, jeg er realist, og ja, jeg ser at Molde har for få poeng sammenlignet med forventningene. Men likevel …

Skullerud forteller at han ledet MFK-treningen som vanlig, før han vekslet noen ord med Romsdals Budstikkes journalist på sidelinjen. Da fikk han beskjed om å komme opp på kontoret til administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen. Der ble han sendt videre til styrerommet hvor styreleder Øystein Neerland ga ham beskjed om at han var fristilt fra kontrakten.

Da han spurte hvorfor, fikk han som svar at det utelukkende handlet om resultatene, spesielt i årets eliteserie.

Les også

Molde-sjefen har fått sparken

Dro med bitterhet

– Jeg skulle ønske dette ble gjort på en annen måte, sier han til VG, og forteller at han først ble sint, deretter lei seg.

Han ryddet kontoret torsdag kveld og dro fra byen uten å ta avskjed med spillere eller ansatte på stadion.

– Måten dette skjedde på ... jeg er fryktelig lei meg, derfor dro jeg ikke innom stadion. For dette som lenge var en fantastisk reise, det endte med at jeg dro herfra med en bitterhet, og det er veldig synd, sier han til avisa.

Les også

Hareide: - Skulleruds avgang smaker ikke godt

– Fortjente ikke dette

Nå har han reist til hytta si og vil bruke tid til å svelge unna de siste dagenes begivenheter.

– Jeg fortjente ikke dette. Jeg er lei meg, men jeg klarer samtidig ikke å ta det helt inn over meg. Fordi jeg er stolt av hva Molde oppnådde mens jeg var her, både fotball— og resultatmessig. Så jeg står støtt, sier Skullerud til VG.

Han tror ikke han hadde blitt sparket dersom Molde hadde vunnet mot Dinamo Zagreb tidligere i uka. Samtidig innrømmer han at eliteseriesesongen har vært langt under forventningene.

– Det finnes forklaringer, og det er ingen unnskyldning. Men det er kamper vi er blitt ranet, i flere av dem faktisk. Vi har fått fryktelig, fryktelig dårlig betalt. Molde kunne fort hatt 10–11 poeng til med normalt kamputfall. Men det som trolig avgjorde min skjebne, er kanskje jazz-uken i Molde, da vi tapte for både Haugesund og Bodø/Glimt. Pluss exiten fra Champions League denne uken.

– Det jeg etterlyser er at ledelsen ser bak resultatene. At de hadde vært med meg på å se helheten, at de evaluerer mer enn resultatene. Men sånn ble det ikke.

Publisert: