MOLDE/MALMÖ: Malmö-treneren nøt seierens sødme – og køen av gratulanter gjennom torsdagen, etter 3-0-seieren over Salzburg onsdagskvelden. Med muligheten til å nå Mesterligaen for andre året på rad.

Han var ukjent med trenerdramatikken i gamleklubben da Romsdals Budstikke meldte seg på ettermiddagen.

– Slik er dessverre treneryrket, det er små marginer som avgjør. Hadde ikke Molde brent to straffespark tirsdag, og rotet det til bakover i noen få minutter, hadde vel Tor Ole fortsatt vært trener.

– Veldig synd

Han mener Molde-laget var bedre enn motstander Dinamo Zagreb i begge kampene.

– Det er veldig synd for laget at de ikke kom seg videre, og det er veldig synd for Tor Ole at dette skulle skje. Han har gjort en veldig god jobb for MFK og kommer til å gjøre det bra som trener også i årene framover, mener Åge Hareide.

Han synes ikke treneravskjeden smaker godt, men understreker at han ikke kjenner til hele grunnlaget for Molde-styrets avgjørelse.

– Mønsterklubb

– Molde har vært et mønsterbruk i norsk fotball i mange år nå, og har vært dyktig i gode år. Men det er viktig at en klubb som MFK, og omgivelsene, også er klar for å takle «uårene» og er innstilt på at det er nødvendig å bruke tid på å bygge opp laget igjen iblant, fortsetter Hareide.

Slik han nå kanskje opplever i Malmö, som også har slitt i serien denne sesongen og som mistet mange sentrale spillere både før sesongen og i sommer.

Etter ujevne prestasjoner, og mye kjeft fra tilhengere og media, fikk han og laget en fantastisk opptur med snuoperasjonen på hjemmebane mot Salzburg (0-2 på bortebane).

Det var 20.000 tilskuere på Swedbank Stadion onsdag, og det er ventet stappfullt hus – 23.000 tilskuere, når serieleder IFK Göteborg kommer til seriemøte søndag.

Neppe MFK-trener

61-åringen er ansatt i Malmö FF etter fjorårets triumf, noe som innebærer at han ikke har fastsatt kontraktstid, men at han og klubben har seks måneders gjensidig oppsigelsestid.

Han kunne rekke å overta som Molde-trener før neste sesong, men tror ikke det blir aktuelt.

– Jeg har hatt mine perioder i MFK, og tror heller ikke jeg vil være en kandidat for dem.