Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen har ledet sin siste MFK-trening. Begge er fristilt fra kontraktene med klubben.

Sparkingen av trenerteamet til regjerende serie— og cupmestre ble bestemt på et styremøte torsdag formiddag – uten at det forelå noen ny løsning.

Vil snu trenden

Slik forklarer Tarje Nordstrand Jacobsen, administrerende direktør i MFK, sparkingen:

– Vi har ikke hatt resultater – så langt i sesongen – som er i tråd med målsettingene våre. Vi ønsket å gjøre grep før sesongen har kommet så langt at vi ikke kan snu denne trenden. Vi er 17 poeng bak Rosenborg i serien og dét er ikke i tråd med målsettingene våre, sier Nordstrand Jacobsen.

  • VIDEO: SE INTERVJU MED MOLDE-DIREKTØREN ØVERST I SAKEN

Dermed står fjorårets dobbeltmestre helt uten trenere. Ingen vet hvem som skal lede laget på treningsfeltet fredag formiddag.

– Nå ønsker vi å få på plass et midlertidig team. Om dette blir for dager, uker eller måneder får tida vise, sier direktøren.

Samtidig arbeider de med en mer permanent løsning. Men etter det Romsdals Budstikke har grunn til å tro, er ikke MFK-ledelsen nær noen løsning her.

Tarje Norstrand Jacobsen på torsdagens pressekonferanse. I bakgrunnen Øystein Neerland. Foto: NTB scanpix

Fjoråret hjelper ikkeMFK-direktøren sier at de – på tross av fjorårets storsuksess for Skullerud – ikke ville vente med å ta grep.

– Fotball, det er ferskvare, vi lever av det vi presterer og leverer i nuet. Tor Ole og flere med ham gjorde en fenomenal jobb i fjor, men i år har det buttet mer i mot. Vi har ikke fått de resultatene vi trenger. Derfor har klubbens styre bestemt seg for dette.

Ikke spillermisnøye

Klubbens ambisjon er å være topp tre i eliteserien, sier Nordstrand Jacobsen. Da holder det ikke med sjuendeplass og 17 poeng bak serieleder drøyt halvveis i sesongen, understreker han.

Nå håper de å få frigjort energi fra spillergruppa.

– Det er umåtelig viktig å ha fokus på hverdagen, sier han, men benekter at det har vært misnøye med trenerteamet i spillergruppa.

– Det er ingen annen grunn til denne beslutningen enn manglende sportslig resultat.

Direktøren ønsker ikke å kommentere hvordan de to trenerne reagerte da de ble meddelt beskjeden om sparkingen.