Molde-spiller Mushaga Bakenga vil til høsten begynne på studier ved Høgskolen i Molde, der han ifølge høgskolemagasinet Panorama er tatt opp på bachelorstudiet i Sport Management.

Trondheimsgutten, som er lånt ut til Molde fra belgiske Club Brugge ut 2016, uttaler at han vil studere fordi han mener høyere utdanning vil styrke ham mentalt, og at det ikke er sunt å bare holde på med fotball.

22-åringen forteller at han alltid har vært skoleflink, og føler at det vil være å kaste bort talentet om han ikke utdanner seg videre.

— Karrieren som fotballspiller er kort og jeg vil ha noe å falle tilbake på når den er over. Det er lurt å ta utdanning, og vi som er fotballspillere har god tid til å sette oss ned og studere fag. Det er sunt for både kroppen og hodet å ha noe annet enn bare fotballen, sier Bakenga til magasinet.

— Blir ikke trener

Han vil samarbeide med høgskolen for å finne en kombinasjon av studier og fotball. Målet er ikke bare å stå, men å gjøre det godt også på skolen.

Den tidligere Rosenborg-spilleren tror at høyere utdanning kan bidra til å styrke fotballspillere mentalt.

— Bare fotball er ikke sunt. Bare én ting hele tida er ikke sunt, uansett hva det er. Man blir også smartere av utdanne seg, så det er klart det styrker hjernen. Fotballkarrieren kan raskt være over - jeg vil ha en bra jobb etter at jeg er ferdig som spiller, sier Bakenga, som kan tenke seg jobb som sportsdirektør eller markedsleder – noe som er kreativt. Trenerjobb frister imidlertid ikke.

— Jeg tror jeg er ferdig med garderoben den dagen jeg er ferdig som spiller. Jeg er ikke av dem som puster fotball. Det er annet i livet også, sier Bakenga.