VALLE (Aftenposten): Rundens storkamp spilles på Lerkendal søndag. Der barker Rosenborg og Vålerenga sammen. RBK jakter større forsprang på lagene bak seg, mens Kjetil Rekdals menn ønsker å kappe ned på trøndernes forsprang. John Arne Riise tror det ender med H på Lerkendal søndag, og seriegull til Trondheim når status gjøres opp senere i høst.

— Jeg mener Rosenborg tar gullet. De har sett utrolig sterke ut, og gjør sjelden dårlige kamper. De har egenskapen at de vinner på mindre gode dager. Det kjennetegner et gullag. Så jeg tror Vålerenga får det tøft på søndag. Rosenborg er favoritt, sier Riise til Aftenposten.

Sommerferie med VIF

Han har tilbragt deler av sommeren sammen med Vålerenga på Valle. Under onsdagens trening tok den India-klare 34-åringen seg helt ut i solsteiken på Oslo øst. I sedvanlig Riise-stil. Da fellestreningen var over kjørte Riise 20 drag over banen, mens unge fotballskoledeltagere sto og så på.

John Arne Riise ga alt i løpeøkten han gjennomførte for seg selv på Valle. Foto: Dan Petter Neegaard

— Jeg ser frem til å komme i gang med sesongen i India, men samtidig er det utrolig gøy å være her og trene med gutta. I et hjemlig miljø. Det er ikke så ofte jeg får gjort det, så det er digg å være hjemme i Norge og trene. Jeg kjenner flere av spillerne her, og har det veldig fint her. Det gir meg ekstra motivasjon til å holde på, sier venstrebacken.Mens Riise jobber med fotballformen, pusser Vålerenga på medaljeformen. Skal det være annet enn et håp om å frata Rosenborg seriegullet, må etter all sannsynlighet RBK slås på Lerkendal søndag.

— Jeg synes Vålerenga spiller veldig fin fotball, og det er mange gode fotballspillere her. De må bare tørre å slippe seg løs og få ut det de er gode for i hver eneste kamp. Det er et godt lag med masse kvalitet, sier Riise.

Imponert over RBKs lagmoral

Men selv om arbeidsuniformen for tiden er Vålerenga-blå, har han latt seg imponere av det Kåre Ingebrigtsens gutter har vist denne sesongen.

— De har et veldig godt lag, og Kåre har gjort en fantastisk god jobb. Det virker som om lagmoralen er veldig god. Og så er jeg ekstremt imponert over Pål André Helland. Der har Rosenborg en av flere matchvinnere. Jeg fulgte med på han da han var i Hødd, der var han et talent. Det han har vist de siste par årene er veldig imponerende. Han har vært fantastisk god i år, og er nok fast på landslaget også i de kampene som kommer, sier Riise.

- Hva tror du om Vålerengas drøm om å hente et seriegull tilbake til Valle?

— Det tror jeg absolutt er mulig. Det er et godt fundament her nå med Kjetil Rekdal og apparatet rundt han og i klubben ellers. Neste år kan de nok være en utfordrer til seriegullet, i år tror jeg det blir for tidlig. Fordi Rosenborg virker så sterke, sier 34-åringen.

- Du får høre det

Han har vært med på mye og vunnet mye i sin karriere. Men når han er på treningsfeltet på Valle er det én som er sjef. Og han forskjellsbehandler ikke.

— Rekdal er Rekdal. Så enkelt er det. Han forandre seg aldri. Han er seg selv, og det er herlig. Om du heter John Arne Riise eller noe annet, så får du høre det. Du får tilbakemeldinger som er ganske klare. Men det er bare gøy og det er sånn det skal være, sier Riise og flirer.