John Arne Riise har uttrykt interesse for å spille i den norske eliteserien, med moderklubben Aalesund som et ønskelig alternativ.

Saken har imidlertid virket håpløs. Årsaken er at Riise har en avtale med bettingselskapet Betsson, mens Norges Fotballforbund (NFF) sponses av Norsk Tipping.

NFF har vært klare på at Riise ikke kan fronte Betsson og samtidig spille i eliteserien, mens Riise selv har gitt indikasjoner på at det er uaktuelt å bryte med sponsoren.

Nå kommer imidlertid Riise med uttalelser som kan løse hele floken.

Venstrebacken håper å få til en lignende avtale som Petter Northug, Coop og Skiforbundet har fått til tidligere.

— Jeg kommer ikke til å avslutte kontrakten, det skjer ikke. En eventuell pause, eller noe som Northug har, kan være aktuelt. Vi får sette oss ned alle sammen, så finner vi en løsning, forklarer Riise overfor NRK.

— Jeg tror det skjer

Tirsdag gjennomførte han en treningsøkt med Vålerenga. Forsvarsspilleren trener frem mot seriestarten i India, der han trolig fortsetter fotballkarrièren.

Etter tirsdagens trening uttalte Riise overfor VGat han er enig med en klubb, men at det kun er offentliggjøringen som drøyer. Det har vært spekulert om at den hemmelige klubben er Kerala Blasters.

Indian Super League går imidlertid fra oktober til desember, noe som vil gi Riise mye tid til å spille for en annen klubb på våren. Nå kan altså den klubben virkelig bli AaFK.

— Jeg forstår problemstillingen med at Betsson og jeg jobber sammen, men jeg har snakket mye med dem, og de er villige til å oppfylle drømmen min om å spille hjemme med broren min. Hvis forbundet og klubben jeg går til aksepterer det, så blir det ganske enkelt. Jeg tror det skjer.

Riise skisserer en løsning der han har fri fra Betsson i seks måneder.

— Vi har ikke gått i detalj ennå, men jeg vet at de er åpne for det meste, sier Riise.

- Flere utfordringer

Aalesund har allerede signert den tidligere Liverpool-spillerens yngre bror Bjørn Helge i sommer.

AaFK-direktør Henrik Hoff tror og håper også storerbror Riise vil kunne returnere til klubben.

— Begge parter er veldig positive. Det er flere utfordringer, men vi velger å være positive og se mulighetene her, sier Hoff til Sunnmørsposten.

— Samtidig er Betsson-avtalen ikke den eneste utfordringen. Økonomi kan bli en annen. Men dette vet vi ikke før vi har satt oss ned og diskutert med John Arne, sier AaFK-direktøren.

Han vet ikke når dette møtet vil finne sted.

— Vi har ikke invitert ham ennå, så det er vanskelig å si når. Vi må se an når det passer for John Arne å komme til Ålesund, sier Hoff.

Siem: - Vi får det til

Også Kjetil Siem, generalsekretær i NFF, håper at dette lar seg gjøre.

– Dette er gode nyheter. Jeg tror alle blir fascinert av hans ønske om å komme tilbake til norsk fotball. Vi gjorde en juridisk betraktning av mulighetene etter en samtale med Aalesund en stund tilbake, og alle har lyst til å få det til. Han har tydeligvis lyst til å få det til, og da er jeg sikker på at vi får det til, håper Siem.

En Riise-retur til norsk fotball vil gjøre eliteserien enn attraksjon rikere.

— Det er ikke bare for AaFK det vil være positivt. Det vil være positivt for hele eliteserien, sier Hoff.