Rosenborg gikk videre til semifinalen i cupen med 4-0-seier over Mjøndalen. Selv om resultatet er imponerende, var det et RBK-lag et stykke unna maksnivået på Lerkendal-matta og i perioder var det mye slurv som man ikke har sett tidligere i sesongen.

Holmar Örn Eyjolfsson innrømmer også at de ikke var på topp, og mener at det derfor er et styrketegn at de likevel vant stort.

— Vi viste klasse med at vi seilet gjennom kampen, selv om vi ikke spilte på vårt beste. Vi var disiplinerte og tok dem alvorlig på dødballene og gjorde det vanskelig for dem på den måten, sier Eyjolfsson til adressa.no.

- Hva gjør en slik seier for selvtilliten?

— Vi er veldig selvsikre for øyeblikket. Selvtilliten er på topp og kan sannsynligvis ikke bli høyere. Vi går inn i kampen mot Vålerenga på søndag med store forhåpninger om en ny seier, sier han.

Mener det er en av de tøffeste motstanderne

Han er imidlertid ikke enig i at Rosenborg fikk det enkelt mot Mjøndalen. Selv om det til slutt ble en komfortabel seier, er han klar på at de måtte være fokuserte i 90 minutter for å ro avansementet i land.

— Mjøndalen er et tøft lag å spille mot, og de gjør det alltid vanskelig for motstanderen. Selv etter at vi gikk opp til 4-0, fortsatte de å presse oss og nektet oss å spille enkelt. Jeg mener det er et av de tøffeste lagene å møte, sier islendingen.

Brukte tid på å komme i gang

Rosenborg slet spesielt det første kvarteret før Alexander Søderlund scoret på deres første sjanse. Da var Mjøndalen på høyde med hjemmelaget, og vel så det, og var kun en god André Hansen-redning fra å ta ledelsen.

— Vi merket på oppvarmingen at vi brukte tid på å komme i gang og at det var litt dødt. Vi ble enige om å løpe oss i gang og jage høyt når dommeren blåste, men det gjorde vi ikke. Vi ga dem dødballer og innkast høyt i banen og da fikk dem kampen inn i sitt bilde. Men vi visste at vi hadde så mye kvalitet i laget at vi ville vinne kampen når vi først kom i gang, sier Pål André Helland, som fastsatte sluttresultatet til 4-0 i andre omgang.

Seieren gjør at RBK skal møte Stabæk i semifinalen. Den spilles enten 23. eller 24. september.