De Lanlay har fått velfortjent skryt for teknikken og hurtigheten sin, men torsdag kveld viste han frem en ny side av seg selv da han scoret RBKs andre mål i 4-0-seieren over Mjøndalen. Vingen headet inn et innlegg etter å ha steget høyt til værs inne i feltet.

— Jeg tror jeg har litt over gjennomsnittet god spenst, men jeg er ingen luftens baron. Det er ikke hver dag jeg scoret på hodet, så det var gøy, sier de Lanlay til adressa.no.

Scoringen var hans første mål for Rosenborg etter overgangen fra Viking tidligere i sommer og 23-åringen bruker store ord når han skal beskrive følelsen av å score foran Lerkendal-publikummet.

— Det var stort og ufattelig deilig. Det var et sinnssykt bra forarbeid av Pål, så da var det bare å nikke den inn. Jeg var ufattelig glad og jeg håper det kommer flere.

Får skryt

Pål Andre Helland serverte ham med et presist innlegg etter først å ha runddriblet Mjøndalen-forsvaret med hele åtte overstegsfinter. Han ble imponert da han så lagkompisen vinne hodeduellen i feltet.

— Han rogalendingen er spretten og er bedre på hodet enn meg som er 10 centimeter høyere, sier Helland.

- Visste du at han hadde så god spenst, Kåre Ingebrigtsen?

— Nei, det visste jeg ikke. Vi kjøpte ham ikke for hodespillet, men det ble en del av det. Det var da voldsomt høyt han gikk!

Fikk spare krefter

Selv var ikke de Lanlay klar over at han svevde så høyt som han gjorde og forteller at han skal se målet i reprise for å sjekke ut sin egen spenst. Scoringen hans gjorde at Rosenborg festet grepet om kampen mot Mjøndalen og fem minutter senere var den punktert da Matthias Vilhjalmsson satte inn det tredje.

— Det er en god første omgang der vi får tre mål og dreper kampen. Slike kamper lever sitt eget liv, så det var viktig å få det første målet. I andre omgang kontrollerer vi det mer inn, så alt i alt er det godt gjennomført.

Rosenborg skrudde ned tempoet den siste halvtimen og gjorde ikke mer enn de trengte for å ro seieren i land. Det kommer godt med, for allerede på søndag er det ny kamp og den blir viktig. Da kommer nemlig Vålerenga på besøk til Lerkendal, i en toppkamp der RBK kan hekte av Oslo-laget en gang for alle. Nå er fokuset på å gjøre seg så klar som mulig til den kampen.

— Det er klart at det kun handler om restitusjon og få nok mat og søvn. Det er et tøft program, men gutta har vist tidligere at det ikke er noe problem. De har levert kamp etter kamp, så det er helt kanon.