Kampen var den første i opprykkskvalifiseringen. Fredrikstad skal nå spille opprykksfinale over to kamper mot vinneren av kampen mellom Hønefoss og Ranheim.

— Selv om Løv-Ham presser oss i innledningen og avslutningen av kampen synes jeg ikke vi vinner ufortjent, sier Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune.

— Vi skapte nok av sjanser til både tre og fire mål. Nå merker vi på hele stadion at det er lettelse i luften. Det var godt å vinne, sier Aune.

Løv-ham var friske i starten og allerede etter seks minutter kunne Fredrik Haugen ha sendt laget i ledelsen. Dessverre for gjestene var Jon Masalin fint ute og avverget forsøket.

Kun 4128 tilskuere på tribunen kunne konstatere at Fredrikstad hadde startproblemer i den første kvalikkampen, men kampbildet skulle forandre seg radikalt i den første omgangen.

(Artikkel fortsetter)

FORTVILER: Sindre Marøy og Løv-Ham hadde Fredrikstad i kne i starten av kampen. Foto: Digitalsport

Borges-perle

Fredrikstad tok gradvis mer over og produserte sjanser på løpende bånd. Til slutt klarte ikke Løv-Ham å stå i mot lenger.

Amin Askar fikk fritt spillerom på sin høyreside, og inne foran mål ventet Gunnar Heidar Thorvaldson. Den innleide islendingen var nådeløs da innlegget kom, og sendte rødbuksene i ledelsen med en kontant avslutning.

Den andre omgangen fortsatte i samme spor som den første sluttet. Et hjemmelag med eliteserien i sikte valset over gjestene fra Fyllingen, og presset på for å gjøre 2-0. Etter 57 minutter fikk Fredrikstad tildelt frispark. En av 1. divisjons beste spillere Celso Borges tok sats. Fra om lag 25 meter skrudde han inn 2-0 i krysset bak en sjanseløs Johan Thorbjørnsen i Løv-Hams mål.

— Beinet til Celso Borges er verdt mye, men som person og lagspiller er han enda mer verdt. Han er en stjerne, skryter Aune.

Hovedpersonen selv er mer enn klar for et gjensyn med eliteserien.

- Jeg drømmer om å spille i eliteserien hver natt, sier Borges.

Se Borges fantastiske frisparkmål:

Se Borges fantastiske frisparkmål!

Håpet lever

Etter målet ble Fredrikstad merkelige passive og Løv-ham fikk styre kampen. De sortkledde maktet å spille seg frem til flere sjanser, men uflaks, udyktighet og en god Masalin i FFK-målet gjorde at reduseringen aldri ble en realitet.

Dermed var det duket for jubel på Fredrikstad Stadion og håpet om spill i den øverste divisjonen neste år lever videre.

1-0: Gunnar Heidar Thorvaldsson gratuleres etter den viktige 1-0-scoringen. Foto: Digitalsport