– Dette er en setting der det er vinn eller forsvinn. Nå gjelder det. Jeg tror det kan slå negativt ut for Fredrikstad at de er nødt til å lykkes, sier Arne Sandstø, Løv-Hams trener.

I går hadde Løv-Ham siste treningsøkt i Bergen før avreise til Fredrikstad. I dag begynner oppladningen i plankebyen før den viktige kvalifiseringskampen i morgen.

Systemet er slik: Vinneren av morgendagens kamp mellom Fredrikstad og Løv-Ham møter Hønefoss eller Ranheim i en opprykksfinale som spilles over to kamper. Belønningen for seierherren er eliteseriespill neste år.

– FFK har høye skuldre

Løv-Ham stiller med sitt beste lag.

– Utenom Kevin Dure som har lyskeproblemer, er alle klare for kamp. Spillerne er veldig konsentrerte og stemningen er positiv, som den har vært i hele år, sier Sandstø.

Løv-Ham-treneren har vært med på både opprykk og cupfinale før. Han mener det viktige foran slike kamper er å ufarliggjøre ting og å ha det gøy.

– Vi skal bare til Fredrikstad for å ha det gøy og tørre å spille. Det er bedre å gjøre det, enn å sitte på bussen etter kampen og lure på hva vi kunne ha fått til.

Sandstø kommer med «mind games»-kommentarer selv ikke Sir Alex Ferguson ikke kunne levert med skarpere tunge. Han tror motstander Fredrikstad sliter med høye skuldre.

– Det er ikke mange som gleder seg til denne kampen i Fredrikstad. Begynner de å stresse skal vi være der med en gang.

– De er nok veldig innbitte og klare over at de er nødt til å vinne. Og alle vil ha friskt i minne at de tapte fortjent for Sarpsborg i fjor, sier Sandstø.

– Alle forventer FFK-seier

Løv-Ham-kaptein Erlend Storesund er enig med Sandstø i at inngangen til kampen er veldig ulik for storklubben Fredrikstad og miniputten Løv-Ham.

– Kvaliken er en ren bonus for oss, fjerdeplassen i serien er prestasjonen. For Fredrikstad kan du nesten snu alt på hodet. Alle forventer at de skal rykke opp, og for dem er det negativt å være i kvalifisering. For oss er det positivt. Det er klart det betyr noe at vi har alt å vinne og ingenting å tape.

Fredrik Haugen er også selvsikker.

– Jeg tipper Fredrikstad tror at de kan være overlegne i denne kampen, men de har nok likevel en snikende følelse av hva som kan skje. Jeg tror ikke de skal bli for kjepphøye, sier Haugen.