FREDRIKSTAD: På Fredrikstad stadion gikk de fra konseptene og snakket om både Michel Platini, Ronald Koeman og David Beckham. Men om Løv-Ham-keeper hadde reddet, ville ingen i plankebyen husket skuddet i morgen engang.

– Jeg er sur på meg selv. Jeg tok ett skritt til venstre og ble for sen tilbake igjen. Det var et godt frispark, men om jeg hadde fått en sjanse til, er jeg sikker på at jeg hadde reddet, sier den tidligere Brann-keeperen.

I likhet med resten av laget går han med hevet hode etter prestasjonen løvene har utrettet i år. Svært få ville tippe dem på kvalikplass før sesongen begynte. Statistisk er de det 20. beste laget i Norge. Også fredag gjorde de ære på klubblogoen.

– Jeg føler at vi var med på notene. De satte sjansene sine, men det gjorde ikke vi. Det var forskjellen i dag, sier Thorbjørnsen.

Se Celso Borges' frisparkmål her:

Se Borges fantastiske frisparkmål!

– Pleier å score

Gunnar Heidar Thorvaldsson og Celso Borges ble for gode for Løv-Ham.

– Det er gode spillere. De har flere av dem, men vi var med på notene. Hadde vi hatt den flyten vi har hatt tidligere i år, ville vi i hvert fall ha scoret ett eller to. Hadde vi fått det første målet, ville det sett helt annerledes ut. Jeg er sikker på at Fredrikstad var mye mer nervøs enn oss, sier han.

Hvor lang tid trenger løvene på å glemme kampen mot FFK og glede seg over prestasjonen i år?

– Tror ikke jeg trenger så god tid på det. Nå er vi bare skuffet over å ha tapt en kamp. Det må vi få lov til å være, selv om det var mot Fredrikstad. Når vi får den på avstand, tror jeg ikke vi har noen problemer med å se at vi har gjort en kjempesesong, sier han, fornøyd med at Løv-Ham var tro mot sin egen spilleidé, også på bortebane mot FFK.

– Vi tør å spille. Det er sikkert ikke så mange som gjør det her på Fredrikstad stadion. Det gjorde vi og det tror jeg de ble satt ut av, sier han.

Endelig førstevalg

Etter årevis som reservekeeper, både i Brann og Sandefjord, fikk Johan Thorbjørnsen endelig være førstekeeper.

– Jeg har fått 29 kamper i år. Det er noen år siden sist. Det er ikke det samme når du vet hele treningsuken at når helgen kommer, skal du sitte på benken. Dette har vært noe helt annet og det gir mersmak. Jeg er absolutt ikke avvisende til å fortsette i Løv-Ham, sier Thorbjørnsen.

I likhet med store deler av Løv-Ham-troppen går kontrakten hans ut nå. Men tilslagsfenomenet fra Nymark har ingen planer om å gi seg.

– Det har vært sinnssykt gøy å være med i år. Hvis Løv-Ham kan si at de har lyst til å satse på samme måte, og får med noen av de andre som går ut av kontrakt, har jeg lyst til å være med videre, sier Johan Thorbjørnsen.