LA MANGA (iTromsø): 3-0 mot russiske Krilya Sovetov fredag ble etterfulgt av 0-0 mot Sogndal i Spania mandag kveld. Konkurransen om spilletid i Molde i serieåpningen om 13 dager tilspisser seg i flere posisjoner.

Blant dem keeperplassen der Filip Loncaric og Gudmund Taksdal Kongshavn har så godt som delt helt likt på spilletid i vinter. Fredag sto Kongshavn. Mandag kveld Loncaric.

MER OM KAMPEN:

— Jevnt

Hovedtrener Bård Flovik uttalte tidligere at den som står mot Brann i generalprøven i Bergen også står serieåpningen.

— De er to keepere med forskjellige kvaliteter, noe vi har vært klar over hele tiden. Jeg vet ikke om man er så mye klokere etter disse to kampene på La Manga. De fikk jo begge to relativt lite å gjøre. Det er så jevnt de to i mellom at det vil være motstander som er inne i bildet for å vurdere hvem som skal stå, sier keepertrener Inge Takøy til iTromsø.

Han vil ikke gå inn på hvilke av de to keeperne som passer best mot et lag som Molde.

— Jeg har ikke hatt fokus på den vurderinga enda, men ligger derimot nesten 14 dager unna oss. Til da skal vi gjennomføre mange treninger, og erfaringsmessig høres det lite ut, så kan mye skje. Uansett er det en trygghet at vi har en keeper som står for et lag som har lite å gjøre, sier Takøy.

Til uka tas det en grundig gjennomgang for å komme til en avgjørelse.

— Jeg vil ikke kalle det et problem, men det der derimot flott at vi har en slik utfordring. Jeg står på at begge vil stå ganske mange kamper hver denne sesongen. Noe annet vil overraske meg, sier Takøy.

Både han og Flovik står fast på at en avgjørelse ikke er tatt om hvem som står.

— Det eneste som er sikkert er at vi skal ha en keeper i målet på røkkeløkka, sier Takøy med et smil.

— Treningsuka og informasjonen jeg og Inge sitter med fra tidligere blir avgjørende. Vi må ta en vurdering der, men en bestemmelse er ikke tatt, sier Flovik.

- Føler meg god nok

Kongshavn satt på benken i 90 minutter mandag, men mener han i vinter har lagt inn en god søknad for å spille fra start etter en marerittaktig sesong i 2015 som ble ødelagt av skader.

— Jeg håper det blir meg som starter, og føler meg god nok til det. Men hvis det ikke skulle bli meg for man ha respekt for det. Treneren tar ut laget, men jeg er overbevist om at velger de meg skal jeg gjøre en god jobb, sier Kongshavn til iTromsø.

Konkurrenten Filip Loncaric fikk svært lite å gjøre mot Sogndal i kveld.

— Treneren tar avgjørelsen om hvem som står. Jeg har gjort mitt beste, og håper det er godt nok til at jeg blir valgt, sier kroaten til iTromsø.

Dagens mest leste saker: