«Pølsa» innlagt på sykehus - igjen

Øystein Pettersen (33) ligger på akuttavdeling ved Ahus.

– Legene er litt usikre på hva det er. Kroppen nekter å kvitte seg med væske. Med andre ord: Han pisser rett og slett ikke, og vekten stiger og da er de redde for at nyrene ikke fungerer, sier Henrik K. Kvissel, som er manager for Team United Bakeries, til Aftenposten.

Langrennsløperen ligger nå til overvåking ved Akershus universitetssykehus (Ahus) etter at han fredag ga beskjed til Kvissel om at han lav puls og at kroppen ikke ville kvitte seg med væske.

Det er akkurat det samme som skjedde i oktober, også da ble Pettersen innlagt på Ahus.

«Pølsa» delte selv nyheten på Instagram mandag ettermiddag:

Da Aftenposten møtte langrennsløperen på Lillehammer nylig, friskmeldte han seg selv og erkjente samtidig at han hadde kjørt kroppen for hardt.

– Jeg tøyde strikken for langt i høst. Jeg endte på sykehus, og det skyldtes ikke inaktivitet, for å si det slik. Men nå skal jeg prøve å få kroppen opp og stå igjen, sa Pettersen – og sa da at sesongens store mål var Vasaloppet 6. mars.

Vis fakta ↓
Øystein Pettersen

Tror han har trent for hardt

Den konkurransen ryker, og langrennsprofilen må heller begynne å tenke på neste sesong.

– Vasaloppet 2017! I'm coming at ya! skriver «Pølsa» på Instagram.

Øystein Pettersen har trent hardt og mye, men konkurransesesongen har stort sett blitt ødelagt av helseproblemer. Foto: Team United Bakeries

I overkant hard trening er teorien også denne gangen.– Det rare er at han føler seg pigg og rask, men kroppen vil jo ikke det. Gutten har hvert fall ikke trent for lite, så han har nok dratt på for hardt og sørget for at kroppen nå er utslitt, sier Henrik K. Kvissel.

– Pulsen er helt kokko

– Han har en puls som er helt kokko. Da han spiste frokost hadde han 25 slag i minuttet. Det tyder på at kroppen har gått i dvale og prøver å spare så mye energi som mulig.

– Hvor lenge blir han værende på sykehus?

– Da jeg snakket med ham i dag, hadde han ikke noe svar eller kontroll på det. Han forbereder seg på å være der frem til i morgen, hvert fall. Det er jo legene som bestemmer dette.

– De frykter at det er fare for indre organer og det er derfor han ligger til overvåking. Han har to-tre leger og flere intensivsykepleiere rundt seg, så han er i de beste hender.

Pettersen la ut dette bildet på Instagram søndag: