Tørum landet på Kristiansand Lufthavn Kjevik i formiddag. Deretter bar det rett i møte med Start på Sør Arena — der han signerte en treårskontrakt.

— Nå skal jeg møte Start, saTørum til fvn.tv ved ankomst Kristiansand lufthavn Kjevik.

Tørum har tidligere trent Moss til 3. plass i 1. divisjon i 2005, vært Per-Mathias Høgmos assistent i RBK og selv hatt hovedtreneransvaret i klubben, er nå daglig leder i firmaet ZXY Sport Tracking.

Broket karriere

Tørum var Høgmos assistent i RBK i 2006-sesongen, men da Høgmo ble sykemeldt og senere ga seg som hovedtrener i klubben, rykket bergenseren framover i køen og ledet RBK til seriemesterskap høsten 2006. 2007-sesongen ble en like stor nedtur som 2006 var en opptur, men under Tørums ledelse leverte Rosenborg på nytt varene i Champions League. Valencia ble slått 2-0 på Mestalla og laget holdt Chelsea til 1-1 på Stamford Bridge.

Men samtidig som resultatene i eliteserien uteble, ble konflikten mellom Tørum og sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen stadig mer synlig for andre enn de ansatte på Brakka på Lerkendal.

Isfronten vokste seg større og frustrasjonen hos både Tørum og Eggen fikk utløp da Tørum på høsten 2007 måtte gå. Mens en tårevåt Tørum takket for seg, sto Eggen igjen og forklarte pressekorpset om hvordan han hadde følt seg avvist av sin egen trener.

Etter bruddet med RBK ble Tørum ”sivil” igjen, men nå er han trolig på vei inn i manesjen igjen.

Fakta

Knut Kjartan Tørum (37)

Var videoanalytiker under Per-Mathias Høgmo for kvinnelandslaget som vant OL-gull i Sydney i 2000. Ledet i 2005 Moss til 3. plass i 1. divisjon.

Assistent under Høgmo i RBK i 2006, og førte på høsten laget til gull som hovedtrener i Høgmos sykefravær. Etter å ha fått jobben permanent var det slutt mindre enn ett år senere.

Er nå daglig leder i firmaet ZXY Sport Tracking