— Det er gøy å være tilbake i fotballlivet igjen, var Knut Tørums første ord som Start-trener.

I ettermiddag ble han presentert som Starts nye trener. Bergenseren har skrevet under på en treårskontrakt.

— Det har gått kjapt. Begge parter har villet dette. Vi gleder oss like mye alle sammen. De har rammebetingelser her nede med fantastisk stadion, gode treningsforhold og en spennende spillergruppe, sier Tørum, som forlot Rosenborg etter en turbulent periode høsten 2007. LES MER OM DET HER!

— Etter å ha snakket med Knut flere ganger, så fant vi ut at kjemien stemte. Tankene hans stemte med de målene Start har. Vi har gått gjennom sportsplanen med Knut, og til nå stemmer det greit, sier sport- og mediedirektør i Start, Svein Mathisen.

Lokket med dyrepark

— Vi skal ha det gøy på Sør Arena, vi skal slå nedenifra. VI skal motbevise de som tipper oss ned, forklarer Mathisen.

— Vi må jobbe hardere enn konkurrentene for å få det til. Vi skal bli en stabil eliteserieklubb. Det er vi lagetfor. Vi har allerede en bra sentrallinje på plass i laget, sier Tørum, som forklarer at han hadde en lenger runde med familien enn med Start før han signerte kontrakt.

— Det var ikke noe problem når jeg nevnte dyreparken, sier Tørum og ler.

- Det å spille en attraktiv underholdende fotball som spres til de som ser på tror jeg er veldig viktig , sier Tørum, som kom til pressekonferansen sammen med Mathisen og Starts nye mediesjef, Roy Emanuelsen.

Tre trenere?

På pressekonferansen kom det frem at i årets Start-asistent Morten Rønningen fortsetter i sin rolle, og at trolig Bård Borgersen også får en rolle i trenerappararatet.

— Det kan det godt bli en modell med Knut som hovedtrener og de to som assistenter, men vi er ikke der ennå, forklarer Svein Mathisen.

— Oppgavene her er å få alle til å trekke i samme retning. Det er om å gjøre å skape trygghet som gjør at alle kan yte sitt beste.

- Er spillerstallen stor nok?

— Det kommer litt an på. Detaljene og troppen må jeg gå gjennom med resten av støtteapparatet , sa Tørum.