LANGNES (iTromsø) : Lekström går inn i sin 4. sesong med «Gutan» og føler seg i bedre form enn noensinne.

– Jeg er stor og sterk, men jeg har trent mye mer på bevegeligheten og føler meg som en mye bedre keeper nå enn på samme tid i fjor, sier Benny Lekström til iTromsø.

Fem år til

33-åringen fra Enskede som fyller 34 år om to uker er inne i sitt siste kontraktsår med TIL og åpner for å forlenge med klubben.

– Både jeg og familien min trives godt, så jeg regner med at jeg og TIL tar oss en prat nærmere sommeren. Til nå har det ikke vært noe prat om forlengelse, sier keeperen, som i år har fått tøffere konkurranse om keeperplassen med overgangen til Gudmund Taksdal Kongshavn fra Vålerenga.

– Jeg lærer ting av Gudmund og han lærer ting av meg. Gudmund er en mer etablert og rutinert keeper enn Lars (Herlofsen), så konkurransen er tøffere i år. Alt er tøffere nå som vi har gått opp en divisjon, sier 33-åringen.

Lekström ser gjerne for seg flere år i Tromsø, men spille skal han helt sikkert også etter 2015. – 34 år er ingen alder for en keeper. Jeg ser for meg at jeg spiller i hvert fall i fem år til, sier svensken.

Vil vinne noe

Lekström mener han og resten av laget er mentalt sterkere av nedturen med cupfinaletapet i 2012 og nedrykket i 2013. – Jeg har veldig lyst til å spille cupfinale igjen eller vinne gull med TIL. Den følelsen som er der når man har alt å spille om, er de øyeblikkene man kjemper for og som motiverer en som spiller, sier Lekström, som var svært nære ved å forlate TIL etter nedrykket.

– Jeg følte ikke jeg konkurrerte på like vilkår som Marcus (Sahlman) og sa at jeg kom til å dra om han ble. Jeg hadde pakket ned halve leiligheten og var klar til å dra, men så forandret alt seg da Marcus dro og TIL la fram en plan for hvordan vi skulle komme tilbake, sier Lekström, som er mer motivert enn noensinne.

– Vi har fått inn gode spillere som har glidd veldig godt inn i spillergruppa og i 1.-divisjon fikk vi muligheten til å få fram unge, sultne spillere, så vi har en utrolig god miks i laget og noe veldig spennende på gang. Det vil jeg veldig gjerne være en del av, sier Benny Lekström.