Fotball var egentlig mest for gøy da han spilte for IL Varegg i Bergen som tenåring. Men som 16-åring tok han et valg.

– Da jeg flyttet til Oslo i januar 2008, satte jeg meg to mål: Premier League og landslaget. Da skulle jeg satse for fullt på fotballen, forteller Kongshavn.

– Og det står fortsatt ved lag?

– Det gjør det. Jeg er fortsatt ung, jeg fyller 24 år den 23. januar. Og Anders Lindegaard tok steget fra Aalesund til Manchester United, understreker Kongshavn.

Og det er nettopp Manchester United som er favorittklubben i England.

– Skal du dit, må du vente til De Gea blir solgt.

– He-he, jeg har god tid på meg.

– Begge blir bedre

Kongshavn rakk å vise seg fram i flere kamper for Vålerenga. Han storspilte i en treningskamp mot Liverpool, og høsten 2013 ryktes det at Brendan Rodgers hadde sendt speidere for å se på Kongshavn uten at det ble noe konkret ut av det.

Nå er han veldig fornøyd med å være på plass i TIL og roser opplegget i og rundt laget.

– Han har glidd veldig godt inn i gruppa, jobber hardt og det ser veldig bra ut. Vi er veldig godt fornøyd med å ha fått ham plass, sier keepertrener Merete Johansen Johansen.

– Han har skyhøye mål. Hvor stort potensial ser du i ham?

– Kjempepotensial. Han er fortsatt ung. Om han når dit han vil, er veldig opp til ham selv og den jobben han legger ned. Vi skal være med å hjelpe ham på veien. Det er veldig viktig å ha høye ambisjoner og tørre å ha det. Det er hard jobb hver dag som gjelder, sier keepertreneren.

Tøff kamp

Benny Lekström forventer en tøff kamp om å være førstevalg mot Sarpsborg 6. april.

– Vi har gått opp en divisjon, og da blir det tøffere. Da skal det være skikkelig konkurranse, og den kommer til å være der hele sesongen. Det tror jeg vil gjøre oss begge bedre, sier Lekström.

– Tror du det blir en jevn konkurranse?

– Det er vanskelig å si. Det får man jo se. Jeg tror som sagt det vil bli tøft, så får vi se hvem som står i seriestarten. Men jeg har trent hardt og kommer til å fortsette å trene hardt. Jeg har trent bedre enn noensinne før, sier Lekström.