Russiske idrettsutøvere bli avslørt daglig som bruker av meldonium. Denne hjertemedisinen skal ha som virkning at det øker utholdenheten, letter restitusjon, stressnedsettende og stimulerende for sentralnervesystemet.

Tirsdag ble den russiske skøyteløperen Pavel Kulizhnikov avslørt for å ha brukt stoffet og tidligere i uken innrømmet den russiske tennisstjenen Maria Sjarapova bruk av stoffet. I tillegg har en rekke andre russiske utøvere blitt testet positiv på meldonium.

Det var først ved nyttår i år at meldonium kom på Det internasjonale dopingbyråets (WADA) forbudsliste.

Lær mer om meldonium:

Derfor har det versert rykter om at russiske skiskyttere også skal ha blitt avslort. Tidligere har to ukrainske skiskyttere blitt tatt for bruk av hjertemedisinen som stort sett bare har vært i bruk i Øst-Europa. Olga Artemova og Artem Tysjtsjenko er allerede utestengt.

— Det er ingen grunn til bekymring for de russiske skiskytterne i VM med hensyn til meldonium, sier pressesjefen for de russiske utøverne i Kollen, Ivan Tugarin til den russiske avisen Sport.ru.

En av grunnene kan være at russiske skiskyttere har vært at det russiske forbundet har vært klar over WADAs nye regler. Til NRK sier de russiske utøverne at de lenge har vært klar over at stoffet skulle bli forbudt.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi vier hele sendingen til seriestarten i fotball: